Suriyeli çocukların yüzü Kızılay gönüllüleri ile güldü

Elazığ'da Genç Kızılay gönüllüleri, Suriyeli çocuklara spor malzemesi ve oyuncak hediye etti.

Suriyeli çocukların yüzü Kızılay gönüllüleri ile güldü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Üniversitesi Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlikte Suriyeli çocuklar keyifli anlar yaşadı. Yarışmalarda dereceye giren çocuklara madalya ve hediye verildi.

"SAVAŞIN ÇOCUKLARI DA MUTLU OLMAK İSTİYOR"

Genç Kızılay Elazığ il Başkanı Mustafa Enes Taş, savaş nedeniyle yakınlarını kaybeden Suriyeli çocuklara yönelik projeler gerçekleştirdikleri söyledi.

Bu kapsamda 35 Suriyeli çocuk ile beraber olduklarını aktaran Taş, " Bu çocuklar savaştan dolayı ülkelerini bırakıp, buraya geldiler. Biz de Genç Kızılay olarak Suriyeli çocukları sahiplenmeye çalışıyoruz. Savaşın çocukları da mutlu olmak istiyor." dedi.

Genç Kızılay Spor Birim Başkanı Cahide Savaş da futbol turnuvası ve  çeşitli yarışmalar düzenlediklerini belirterek, "Çocukların ülkesi yoktur biz onların dünyasında muhaciriz. 'Siz bize ensar biz size muhacir' sloganı ile bu etkinliği düzenledik." ifadelerini kullandı.

Suriyeli  Yememe Tevfik de Türkiye'de huzur içerisinde yaşadığını vurgulayarak, "Bugün çok mutlu oldum. Daha önce hiç böyle güzel zaman geçirmemiştim. Suriye'den savaşın içinden geldik, burada bize çok değer verildi. Bize her konuda sahip çıktılar. Çok mutluyum." diye konuştu.