Suriyeliler Afrin'de gönüllü asker olmak dilekçe verdi

Adıyaman'da yaklaşık 200 Suriyeli, Afrin'deki 'Zeytin Dalı Harekatı'na gönüllü asker olarak katılmak için askerlik şubesine dilekçe verdi. Türk bayraklarıyla askerlik şubesine gelen Suriyeliler savaşmak istediklerini vurguladı.

Suriyeliler Afrin'de gönüllü asker olmak dilekçe verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adıyaman’da yaklaşık 200 Suriyeli, Afrin’deki ’Zeytin Dalı Harekatı’na gönüllü asker olarak katılmak için askerlik şubesine dilekçe verdi. Türk bayraklarıyla askerlik şubesine gelen Suriyeliler savaşmak istediklerini vurguladı.

Afrin’de Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan ’Zeytin Dalı Harekatı’na katılmak isteyen Suriyeliler, Adıyaman Askerlik Şubesine geldi. Ellerinde Türk bayrakları bulunan Suriyeliler, Adıyaman Askerlik Şubesi önünde, ‘Hepimiz askeriz, bizi de askere alın’ şeklinde sloganlar attı. Bir süre slogan atan Suriyeliler dua edip daha sonra basın açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye’nin emrinde olduklarını dile getiren Suriyeliler adına açıklama yapan Mahmut El Hüseyin, “Biz Recep Tayyip Erdoğan’ın emrindeyiz. Bizi askere alacaklarsa alsınlar. Bizim burada annemiz, babamız ve çocuğumuz hepsi Türkiye için feda olsun. Savaşmak için canımızı, kanımızı, her şeyimizi veririz. Başvuracağız bizi de askere alacaksa alsınlar. Biz hepimiz hazırız, Türkiye’nin emrindeyiz. Bizi şimdi hemen askere alsınlar” dedi.

Yapılan basın açıklaması sonrası Suriyeliler askerlik şubesine girerek gönüllü askerlik için başvuruda bulundular.