TED 87 yıllık eğitim tecrübesini Elazığ'a taşıyor
Türk Eğitim Derneği (TED), 2016-2017 eğitim-öğretim yılında hizmete girecek olan TED Koleji Elazığ Şubesi hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı.
Elazığ’da bir otelde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına, TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Ferhat Gündoğdu, Füsun Okutan, Timur Koloğlu ve TED Elazığ Koleji Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Şekerdağ, İsmet Şekerdağ ve Muammer Kökçü katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Şekerdağ, bu yatırımın çok anlamlı olduğunu söyledi. Çocuklara verebilecek en büyük sermayenin ve en büyük başarının eğitim olacağını belirten Şerkerdağ, “Çünkü eğitim olmadan onlara ne kadar sermaye ve miras bırakırsanız bırakınız yönetme kabiliyetini ortaya koyamıyorsa eğer serveti bile yönetemiyorsa bir anlamı olmaz. Bunu hep beraber toplum içerisinde yaşayarak görüyoruz. İnşallah çocuklarımızı günün koşullarında büyüyen ve dünyada yıldızı parlayan bir Türkiye’nin çocuklarımızın da Elazığ olarak ayak uydurabilmesi temennisiyle inşallah büyük başarılara okulla imza atacağımızı düşünüyorum” dedi.
Çocuklara verilecek en büyük armağan şüphesiz ki iyi bir eğitim olduğunu aktaran TED Elazığ Koleji Yönetim Kurulu Üyesi Muammer Kökçü ise, “TED’in 87 yıllık eğitim tecrübesinin Elazığ’a gelmesi, Elazığımızın geleceği olan yavrularımız için büyük bir önemdir. TED eğitim koleji şehrimiz önem katan özgün bir eğitim projesidir. Hedefimiz öğrencilerimize yaşam boyu sürecek bir başarının yolunu açmaktır. Okulumuz eğitim kadrosunu fiziksel altyapısını ve eğitim anlayışını tüm hedef doğrultusunda oluşturmaktır. TED eğitim koleji 2016-2017 eğitim öğretim yılında okul öncesi ilkokul ve ortaokul düzeyinde faaliyete geçecek ve 7. Sınıfa kadar öğrenci alımı gerçekleştirecektir” diye konuştu.
“HEDEFİMİZ EĞİTİMDE ELAZIĞ'I İYİ BİR NOKTAYA TAŞIMAK”
Elazığ’da okul açmalarının sebebinin, Elazığ’da 800 ve bin tane çocuğu daha iyi yetiştirmek olmadığını vurgulayan TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, şunları kaydetti:
“Bizim illerde okul açmamızın sebebi eğitimin test ile tost arasına sıkıştırılmamış, neslimizi yok etmek için kurulmuş sistem olmadığını göstermek için okul açacağız. İkincisi biz bir ile girdiğimiz zaman tabi ki o ilde eğitim hayatına devam eden devlet okullarımız, özel teşebbüslerimiz şüphesiz ki vardır. Ama bunu yaşayacaksınız. Rekabet koşulları değişir. Rekabet koşulları değişince diğer kurumlar kendi çıtalarını yukarı taşımak zorunda kalır. Dolayısıyla sade bizim okulumuzda okuyan değil, diğer özel teşebbüsle okullarda okuyan öğrencilerimizde bundan fayda sağlar. Üçüncüsü biz o ilde okuyan ve imkanı olmayan çocuklarımızı okullarımıza alıp üniversitenin sonuna kadar cep harçlığı dağıtıyoruz. Dördüncüsü ise yılda 2 kere Milli Eğitim Müdürlüğü’müzle beraber okulumuz Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ihtiyaç duyduğu branş da öğretmenlerine eğitimini güçlendirir. Çünkü bizim için esas olan Elazığ’da ki her evladımızın daha iyi bir eğitime sahip olması imkanını sağlamaktır. Nasip olursa hedefimiz 81 ilde okul açmaktır. 21. Yüzyılın önder olma koşullarını en önemli faktörü olan eğitimde iyi bir noktaya Elazığımızda taşımaktır. Bize yüklenmiş olan bir diğer görev ülkenin evlatlarına sahip çıkma görevidir.”
Ülkede en büyük sosyal adaletsizliğin eğitimde olduğunu söyleyen Pehlivanoğlu, “En büyük göstergesi Elazığ’ın köyündeki çocukla benim çocuğumu hep aynı sınava sokmaktır. Adaletli yakın bir eğitim veremediğimiz çocukları aynı sınava sokmaktır. Zaten sonucu baştan belli olan bir sistemi kabullenmekten başka bir şey değildir. Şüphesiz ki bir ülkenin eğitim sistemi evlatlarına gereken değerleri vermesi gerekir. Kültürünü, inancını ve toplumu birbirine bağlayan değerleri evlatlarına özümsetmesi gerekir. Biz TED olarak öğrencilerimizin değerlerine sahip, ilkellerine bağlı, dünyayla rekabet edebilecek evlatlar yetiştirme gayreti içerisindeyiz” ifadelerinde bulundu.