Terörden arındırılan Sur turizmin başkenti olma yolunda

Terörden arındırıldıktan sonra Diyarbakır'ın sahip olduğu turizm potansiyelini göstermek ve son dönemde yapılan yatırımlarla da ülke turizmindeki payını arttırmak amacıyla tur operatörleri kente geldi. Tarihi ve turistik mekanları gezen tur operatörleri kente hayran kaldıklarını belirterek turlara Diyarbakır'ı da ekleyeceklerini aktardı.

Terörden arındırılan Sur turizmin başkenti olma yolunda
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Terörden arındırıldıktan sonra Diyarbakır’ın sahip olduğu turizm potansiyelini göstermek ve son dönemde yapılan yatırımlarla da ülke turizmindeki payını arttırmak amacıyla tur operatörleri kente geldi. Tarihi ve turistik mekanları gezen tur operatörleri kente hayran kaldıklarını belirterek turlara Diyarbakır’ı da ekleyeceklerini aktardı.

Tur operatörlerinin tur programlarına Diyarbakır’ı daha fazla almaları ve konaklama sayısını artırmaları amacıyla Diyarbakır Valiliği koordinasyonunda, Diyarbakır Turizm Platformu üyeleri, Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Diyarbakır Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Dicle Üniversitesi, Sur Belediyesi ve TÜRSAB Diyarbakır Bölge Yürütme Kurulunun hazırladığı program çerçevesinde Türkiye’nin önde gelen tur operatörleri kente geldi. Hasanpaşa Hanı’nda yapılan kahvaltıdan sonra Sur ilçesinde bulunan tarihi ve turistik mekanları gezen tur operatörleri kente hayran kaldı.

“Eylül ve Ekim’de ciddi bir artış bekliyoruz”

Hatay’dan geldiğini ifade eden tur operatörü Özgür Ildır Öksüz, “Güzel bir yer Diyarbakır, huzur içerisinde. Görülmeye değer bir yer ve herkesi bekliyoruz. Seyahat acenteleri olarak şehrin şu anki yapısını, nerelerin gezilebileceğini görmek ve yeni tur güzergahları çıkartabilmek adına buraya geldik. Diyarbakır tur programlarımızda zaten vardı. Son zamanlarda yaşanan olaylardan dolayı biraz aksamalar oldu. Şu anda herhangi bir sorun yok. Şu an hazırda Diyarbakır turumuz var. Misafirlerimiz, güvenli bir şekilde gelip güvenli bir şekilde gidiyorlar. Özellikle Eylül ve Ekim için ciddi bir şekilde artış bekliyoruz” dedi.

“Havalimanından indikten sonra bakış açıları değişecek”

İki günlük program çerçevesinde daha önce Diyarbakır’a gelmemiş olan operatörlerin kenti tanıma fırsatı bulacaklarını ifade eden tur yetkilisi Özlem Önteş, havalimanından indikten sonra buraya gelenlerin bakış açılarının değişeceğini aktardı. Önteş şunları kaydetti:

“Şu ana kadar gezdiğimiz her yer çok keyifli. Bölge çok güzel. Tekrardan turizme ne yapılabilir, tekrardan insanları buraya nasıl getirebiliriz diye çalışmalar yapacağız. Şu an gözlemlerimize göre Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi turları başlayacak. Bize talepler gelmeye başladı. Bu sevindirici bir olay. Bir hareketlilik olacağına inanıyorum. Diyarbakır’a gelmek isteyip de gelmeyenlere tek mesajım var. Kesinlikle şu an o ön yargıyı yıkıp buraya gelmelerini istiyorum. Havalimanından indikten sonra bütün bakış açılarının değişeceğine inanıyorum”.