Teşekkürler yüreği güzel insan!

Elazığ'da deprem sonrası bir yandan fırsatçılık yapan insanlar olurken bir yandan da yüreği güzel insanlar oldu.

Teşekkürler yüreği güzel insan!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da 6.8’lik deprem sonrası 38 kişi hayatını kaybederken, 1607 kişi de yaralanmıştı. Deprem sonrası AFAD ve Kızılay başta olmak üzere belediyeler, dernekler, vakıflar ve gönüllü bireyler Türkiye’nin dört bir yanından şehrimize yardım amaçlı geldi. Bununla birlikte yine deprem sonrası şehirde bulunan ev kiraları da fırsatçılar tarafından fiyatları arttırılmış ve sonrasında Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bu fırsatçılara işlem yapılacağı açıklanmıştı.

Şehirde bunlar yaşanırken bir taraftan da birçok esnaf ve işletmeci gönüllülere mekânlarını, sofralarını açanlar da oldu. Onlardan biri de Elazığ Kömürhan Kavurma Yetkilisi Etem Kömürhan oldu. AFAD ve Kızılay ekiplerinin yanı sıra TIR ve kamyon şoförlerinin işletmesine yemek için mola veren gönüllüler, yemek ücretlerini almasını ısrar etmelerine rağmen işletme yetkilisi Etem Kömürhan, kente gelen gönüllülere böylesi bir zamanda Elazığ’ın yanında olduklarından ve yardıma koştuklarından dolayı yemek ücreti almayıp kendilerine teşekkür etti.

Bu durumdan haberi olan Elazığ MÜSİAD Başkanı Mehmet Özeren, Kömürhan Kavurma yetkilisi Etem Kömürhan’ı ziyaret ederek bu duyarlılığından dolayı örnek bir esnaf olduğu için kutladı.