'Teşvik yasası tekrar gözden geçirilmeli'

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD)Elazığ Başkanı Mehmet Özeren önemli açıklamalarda bulundu.

'Teşvik yasası tekrar gözden geçirilmeli'
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD)Elazığ Başkanı Mehmet Özeren 21 Ağustos 2020 tarih ve 2846 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan yeni yasada, aralarında Elazığ’ın da bulunduğu 6. bölge teşvik paketinden çıkarılması ile alakalı açıklamada bulundu. 

Özeren; İlimiz de Organize Sanayi Bölgesi’nin faydalandığı 6.Bölge Teşviklerinin kaldırılarak, Elazığ’ın 01.01.2021 tarihi itibariyle 4.Bölge kapsamına alınacak olması sıkıntılı süreçler geçiren İlimizi daha da sıkıntılı bir duruma sokmaktadır.

Cazibe Merkezleri Programı (CMP) kapsamındaki illerde uygulanan teşvik sisteminde yapılan mevzuat değişikliği, başta Elazığ olmak üzere 4. ve 5. Teşvik Bölgesi illerinde ki  OSB'lerde yer alan yatırımların sekteye uğrayacağı, Elazığ’ın da yer aldığı Cazibe Merkezleri Programı (CMP) kapsamındaki illerdeki OSB'lere yapılan yatırımların 6. Bölge teşviklerinden yararlanmasını sağlayan uygulamanın sonlandırılmasının, Elazığ’ daki ve bölgede ki yatırımları ciddi anlamda etkileyeceğinden ve bölgenin cazibesini ortadan kaldıracağından endişe duyduklarını belirtti.

İlimizde Başta Tekstil olmak üzere birçok sanayi sektörü alanında yatırım yapan yatırımcıları İlimize çeken en önemli unsurlardan bir tanesi “6. Bölge teşvikleri olmuştur" diyen  Özeren; Özellikle emek yoğun sektörler için son derece cazip teşvikler sunan 6. Bölge destekleri, Elazığ’ın 4. Bölge olarak kalması durumunda bölgeye gelecek olan yeni yatırımların sekteye uğrayacağını ve OSB'lerin cazibesini yitireceğini söyledi.

İlimizin türlü sıkıntılarla boğuştuğu  ve ilimizde yaşanan ve ülkemizde son yıllarda yaşanmış en büyük deprem olan 24 Ocak Depreminin izlerini henüz  silememişken, Dünyada yaşanan küresel salgın ve onun yaratmış olduğu ekonomik daralmanın, şehrimize etkisi oldukça fazladır. İlimize yapılacak yatırımları akamete uğratacak yeni teşvik yasası ile de karşı karşıya kalmamız hepimizi derinden üzmektedir.

MÜSİAD Elazığ olarak alınan kararın gözden geçirilmesi ve mevcut durumun Hazine ve Maliye Bakanlığımıza ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın bu kararı yeniden gözden geçirmelerini ve gerçekte daha fazla teşvik bekleyen ilimiz ve bu değişiklikten olumsuz etkilenen bölgemizdeki diğer illerin yaşadığı hayal kırıklığının giderilmesini istiyoruz.”