Topal hakemlikte en üst klasmanda

Basketbol Hakemi Kayahan Topal A Klasmana Yükseldi...

Topal hakemlikte en üst klasmanda
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Basketbol Federasyonu bünyesinde klasman hakemliği ve klasman gözlemciliği yaptıktan sonra, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) bünyesinde klasman hakemliğine devam eden Kayahan Topal, büyük bir başarıya imza atarak en üst kategori olan A Klasmanına yükseldi.

MHK AÇIKLADI

TBESF Merkez Hakem Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonrası ligde geçen sezon 14 maça çıkan Kayahan Topal, 2019-2020 sezonundan itibaren Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi en üst takımların bulunduğu Süper Lig Maçlarında A klasman hakemi olarak görev alabilecek.

ELAZIĞ’DA BİR İLK!

Türkiye Basketbol Federasyonu bünyesinde klasman hakemliği ve klasman gözlemciliği de yapan Kayahan Topal, hatırlanacağı üzere burada da C ve B klasmanlarında görev almış, bayanlar süper lig, erkekler 2.ligleri başta olmak üzere çeşitli kategorilerde sahaya çıkmıştı. Terfi sonrası Kayahan Topal Elazığ da TBESF bünyesinde A klasmana yükselme başarısı gösteren ilk ve tek basketbol hakemi olarak da yer alma başarısı göstermiş oldu.

KAYAHAN TOPAL KİMDİR!

Basketbol hakemliğine 1996 yılında Elazığ bölgesinde başladı. 1997 yılında aday hakemlikten il hakemliğine, 2002 yılında C Klasman basketbol hakemliğine terfi etti.

Elazığ da oynanan bir çok lig ve turnuvanın finalinin yanında, farklı sezonlarda Türkiye Şampiyonalarında baş hakem olarak görev aldı.

Uzun yıllar sürdürdüğü klasman basketbol hakemliğinin ardından, Türkiye Basketbol Federasyonu bünyesinde C-Klasmanda başladığı gözlemcilikte, iki sezon içinde B Klasmanına yükselerek Türkiye’nin en genç B- Klasman gözlemcisi olma başarısını gösterdi.

TBF’nin çıkarmış olduğu çift federasyonda görev almama kararının ardından bir süre ara verdiği Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Klasman Basketbol Hakemliğine 2017-2018 sezonunda yeniden döndü. 2018-2019 sezonundaki başarılı performansıyla Merkez Hakem Kurulu tarafından 2019-2020 sezonu A Klasman listesine terfi ettirildi.

Basketbol yanı sıra, Elazığ Belediyespor, Fırat Üniversitesi ve DSİ spor ve Elazığ il karması gibi takımlarda futbol oynadı, çeşitli sezonlarda ve farklı takımlarda il ve bölge şampiyonlukları yaşadı.

2006-2007 Sezonunda Halköyü Spor Voleybol takımının kaptanlığını yaparak, büyük erkekler kategorisinde il şampiyonluğu yaşayan kadroda bulundu.

2005 Yılında Gençlik Koşusunda Atletizmde branşında Elazığ 3.’sü oldu.

Yurdum Gençlik ve Spor Kulübünün de kurucu başkanı olan Kayahan Topal, Tek yıldız balık adam brövesine sahip olup, ilimizde spor yazarlığı da yapmaktadır.

KYK Yurt Müdürü olarak meslek yaşantısını sürdüren Topal evli ve bir çocuk babasıdı