Trabzon'da yolcu uçağı pistten çıktı

Ankara'dan kalkan yolcu uçağı Trabzon Havalimanına iniş yaptığı sırada pistten çıktı.

Trabzon'da yolcu uçağı pistten çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edinilen bilgilere göre, Ankara’dan kalkan ve Trabzon Havalimanı'na iniş yapmaya çalışan Pegasus firmasına ait yolcu uçağı pistten çıktı. Apron, uçak iniş kalkışına tamamen kapatıldı. Uçağın pistten çıktığı noktaya itfaiye ve ambulans sevk edildi.

TRABZON VALİSİ YÜCEL YAVUZ PİSTTEN ÇIKAN UÇAKLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Ankara-Trabzon seferini yapan Pegasus Havayolları'na ait yolcu uçağının indikten sonra pistte dönüş için manevra yaptığı sırada pissten çıkma olayı meydana geldiğini söyledi.

Konuyla ilgili konuşan Vali Yavuz "Yolcu uçağı indikten sonra manevra sırasında pistten çıkma olayı meydana geliyor. Yolcularımız salimen uçaktan çıkartılıyor. Çok şükür bir sorun olmaksızın yaralımız veya başka bir olumsuz durumumuz yok. Yolcularımızda bir korku hali mevcut. Havalimanı şuan teknik olarak hava trafiğine kapalı. En kısa zamanda da hava ulaşımına açacağız. Şuanda teknik olarak alınması gereken önlemler alındı. Pistte uçuşa sıkıntı olacak bir durum kalmadı. En kısa zamanda hava trafiğine açacağız. Bu kazanın neden kaynaklandığı araştırılıyor. Krizi masası oluşturuldu" dedi.

PEGASUS'DAN AÇIKLAMA

Pegasus Hava Yolları,  Ankara-Trabzon uçağının dün akşam Trabzon Havalimanı'na iniş yaptığı sırada pistten çıktığı bilgisini doğruladı.

Pegasus'dan yapılan açıklamada, "Pegasus Hava Yolları'na ait PC8622 nolu Boeing 737-800 tipi TC-CPF tescilli Ankara-Trabzon uçağının, dün akşam Trabzon Havalimanı'na iniş yaptığı sırada pistten çıktığı bilgisini doğrulamaktan dolayı üzgünüz. Uçağımızdaki 162 yolcu, 2 pilot ve 4 kabin görevlisi tahliye edilmiştir. Herhangi bir can kaybı veya yaralanma bulunmamaktadır." bilgisi verildi.