'Trafik yoğunluğu asgari seviyeye inecek'

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, güvenli, hızlı ve sürdürülebilir ulaşım için çok önemli projeler hazırladıklarını belirterek, projelerin tamamlanmasıyla birlikte şehir içi trafik sorununun asgariye ineceğini vurguladı.

'Trafik yoğunluğu asgari seviyeye inecek'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fen İşleri Müdürü Salim Turan, Etüt ve Proje Müdürü Onur Turgut, Ulaşım Hizmetleri Müdürü Cemil Apaydın ve belediye meclis üyeleriyle birlikte bazı kavşaklarda inceleme yaptı.

Ulaşım projelerini hayata geçirerek trafik sorununu asgariye indirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Başkan Şerifoğulları, "Birim müdürlerimizle birlikte Bahçelievler Mahallesindeki Akgün Kavşağı olarak bilinen alanda ve Mustafapaşa Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Hamza Yanılmaz Kavşağında incelemelerde bulunduk. Yapacağımız çalışmalarla inşallah bu bölgelerdeki trafik yoğunluğu önemli ölçüde azalacaktır. Tabi Elazığımız şehir merkezine yığılmış durumda. Doğudan ve batıdan gelen sürücüler genel olarak şehir merkezi güzergahını kullandığı için bu güzergahta ciddi yoğunluk yaşanıyor. Hem emniyet verilerini hem de vatandaşlarımızdan gelen talepleri en iyi şekilde analiz ederek bu güzergahlarda planladığımız çalışmaları hayata geçireceğiz. Güvenli, hızlı ve sürdürülebilir ulaşım hedefiyle hayata geçireceğimiz projeler toplu taşıma, bisiklet, özel araç, yayalar ve engellilerin ulaşımını da kapsayacak. İnşallah 5 yıllık süre içerisinde ulaşım konusunda vadettiğimiz tüm projeleri hayata geçirerek, vatandaşlarımızın daha huzurlu ve konforlu sürüş yapmalarına imkan tanıyacağız" ifadelerini kullandı.