Traktör arpa ile birlikte yandı

Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı Ortanca köyünde arpa tarlasında çıkan yangında 7 dönüm arpa ile birlikte 1 traktör yandı.

Traktör arpa ile birlikte yandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adıyaman’ın Kahta ilçesine bağlı Ortanca köyünde arpa tarlasında çıkan yangında 7 dönüm arpa ile birlikte 1 traktör yandı.

Edinilen bilgiye göre, Ortanca köyünde Fevzi Alan’ın ait arpa tarlasında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangını gören köylüler yangını söndürmeye çalışırken diğer taraftan da Kahta İtfaiyesinden yardım istedi. Yardıma koşan köy sakinleri, yangının etraftaki tarlalara sıçramasını önlemek için traktörleri ile tarlanın etrafını sürdü.

Kahta İtfaiye ekipleri yangına müdahale ettikten sonra yangın, başka tarlalara sıçramadan kontrol altına alındı. Çıkan yangında 7 dönümlük arpa ve 17 bin değerindeki traktör yandı.

Yangının olduğu tarlada yangın söndürme çalışmalarına katılan Kahta Ziraat Odası Başkanı Rüştü Turanlı, vatandaşları uyararak, “Lütfen tarla kenarlarında sigara içmeyelim. Cam parçaları atmayalım. Yoksa bir yıllık emek ve traktör 10 dakikada heba oldu” dedi

Konuyla ilgili soruşturma sürdürülüyor.