Türk askerleri PKK' ya göz açtırmıyor

Eren Kış Operasyonlarında Bestler-Dereler bölgesinde 2 terörist etkisiz hale getirildi, 85 mağara, sığınak ve depo imha edildi.

Türk askerleri PKK' ya göz açtırmıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eren Kış-1 Operasyonları kapsamında Şırnak Bestler-Dereler bölgesinde tespit edilen mağara, sığınak ve depolarda; 1 adet 60 mm.'lik havan, 1 adet Zagros silahı, 1 adet Dragunov keskin nişancı tüfeği, 6 adet EYP, 3 adet M-16 piyade tüfeği, 8 adet el bombası, 5 kilo patlayıcı madde, 103 adet roketatar sevk fişeği, 2 adet araç telsizi, 5 adet el telsizi, yaşamsal gıda ve malzeme, çok sayıda silah ve bu silahlara ait mühimmat, örgütsel doküman, tıbbi malzeme, çeşitli mutfak, giyim, temizlik, kırtasiye, hırdavat ile yaşam malzemeleri ele geçirildi.

2 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Eren Kış-1 Operasyonunda Şırnak Bestler-Dereler bölgesinde etkisiz hale getirilen 2 teröristin kimliği ve katıldıkları eylemlerde tespit edildi.

Teröristlerden birinin 9 Temmuz 2019 tarihinde Şırnak Herguş Yaylasında öldürülen 2 çobanın ve 24 Temmuz 2019'da yine Şırnak Beribira bölgesindeki silahlı saldırının faillerinden olduğu belirlendi.