Türkiye'de bir tek Elazığ'da yapılıyor! Bitme tarihi belli oldu

AK Parti MKYK Üyesi Metin Bulut, basın mensupları ile bir araya gelerek Elazığ'da yapımı devam eden İpek Yolu Projesinde gelinen son aşama ile ilgili bilgiler verdi.

Türkiye'de bir tek Elazığ'da yapılıyor! Bitme tarihi belli oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’nin tek, Avrupa’nın ise en büyük Uluslararası Çocuk ve Gençlik Merkezi’nin inşaatı Elazığ’da devam ediyor.

Projenin 19 mayıs 2020 de tamamlanıp açılışını da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın yapacağını dile getiren Bulut, Yapımı süren merkezi basın mensupları ile birlikte gezdi.

Açılacak merkezin geleceğin gençlerinin hizmetine sunulacağını anlatan Bulut, “Doğu ve Batı kaynaşması politikası kapsamında Türkiye’nin 7 bölgesinde yaşayan çocuk ve gençler ile ilgili ülkemizde yaşayan uluslararası ve ulusal misafirlerimizin ülkemizin ortak değerlerine bağlılığının ve farklı coğrafyalardaki akranları ile birlik ve beraberliğin aktarılması amacı ile bilim merkezleri ile sosyal ve beşeri bilimlerin alanlarını kapsayan tematik merkezlerin iş birliğine dayalı programların oluşturulması ve bunun da oluşturulurken öyküleyici ve betimleyici şekilde anlatılmasına yönelik bir merkez. “diye konuştu.

Bu projenin Türkiye de bir tek Elazığ’da olduğunu ifade eden Bulut, şunları aktardı:

“Türkiye’de örneği var mı derseniz, Türkiye’de örneği yok. İlk defa inşallah Elazığ’da gerçekleşecek. Tabi bunun gerçekleşmesinde Genel Başkan Yardımcımız, Konya Milletvekilimiz Sayın Leyla Şahin Usta’nın çok büyük emekleri oldu. Allah nasip ederse bittiğinde ki bitiş tarihini 19 Mayıs 2020 tarihi olarak belirledik. Bir mani keder olmazsa o gün açılışını Sayın Cumhurbaşkanımız bir fiil gelip kendileri yapmak istiyor. Şimdiden de ajandalarına bu notu aldılar. Bu merkezin hedefleri ülkemizin değerlerine farklı coğrafyalardan gelen çocuk ve gençlere modüler şekilde anlatarak milli birlik ve kardeşlik bilincini kuvvetlendirmek- ve aidiyet duygusunu güçlendirmek. Birinci hedefimiz bu. İkinci hedefimiz farklı bölgelerde yaşayan, farklı etnik guruplardan olan çocuk ve gençlerin bilgi eksikliklerine veya yanlış ilgilendirmelere bağlı tarihsel ön yargılarını ortadan kaldırmak”