Türkiye'den 9 ülkeye daha seyahat yasağı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, yarın itibariyle Türkiye'den 9 ülkeye daha seyahat yasağı olacağını açıkladı.

Türkiye'den 9 ülkeye daha seyahat yasağı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, Korona Virüs tedbirleri kapsamında ''Almanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Belçika, Avusturya, İsveç ve Hollanda'ya yapılan uçak seferleri 17 Nisan'a kadar durdurulacak'' dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Bilim Kurulu'nun önerileri ile, YHT, Marmaray gibi ulaşım araçlarında dezenfekte ve temizlik işlemleri sürekli olarak yapılmaktadır. Dün okulların tatil edilmesi ile otogarlarda yolcu yoğunluğu yaşanmaya başladı. Ankara İstanbul, YHT hatlarımızda 13-14-15 Mart tarihlerine ilave hat sefer koyduk.

9 ÜLKEYE SEYAHAT YASAĞI

Havayolunda ise, Almanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Belçika Avusturya, İsveç ve Hollanda yarın 08.00'den itibaren 17 nisan tarihine kadar durdurulacak.

TÜRK HAVA YOLLARI'NIN AVRUPA UÇUŞLARINA KORONA VİRÜS ENGELİ

Türk Hava Yolları (THY), son dönemde Avrupa kıtasında görülen yeni tip korona virüs (Kovid-19) vakalarındaki artış nedeniyle bu kıtada yer alan Almanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Belçika, İsveç, Avusturya ve Hollanda ülkelerine düzenlenen uçuşların 17 Nisan tarihine kadar durdurulduğunu açıkladı.

Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkileyen korona virüs için önlemler alınmaya devam ediliyor. Bu kapsamda Türk Hava Yolları (THY) yeni bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Son dönemde Avrupa kıtasında görülen yeni tip koronavirüs (Kovid-19)  vakalarındaki artış nedeniyle bu kıtada yer alan Almanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Belçika, İsveç, Avusturya ve Hollanda ülkelerine düzenlediğimiz uçuşlarımız 17 Nisan tarihine kadar durdurulmuştur. Misafirlerinin seyahat güvenliğini daima ön planda tutan Türk Hava Yolları olarak süreci tüm uluslararası havacılık ve sağlık otoriteleri ile iş birliği içerisinde takip etmeye ve gerekli önlemleri almaya devam edeceğiz.

Uluslararası uçuşlarımızda bileti bulunan misafirlerimiz için ücretsiz iade ve parkur/tarih değişiklik hakları tanınmıştır. Detaylı bilgiye www.turkishairlines.com üzerinden, çağrı merkezlerimizden ya da yetkili satış ofislerimizden ulaşılabilir" denildi.