Üretici kasa kasa hasat yapıyor: Kilosu 100 TL

Mersin Erdemli'de, 12 dönümlük bahçesinde passiflora yetiştiren Mustafa Akdoğan, yoğun talep ve yüksek verimle büyük bir başarı yakaladı.

Üretici kasa kasa hasat yapıyor: Kilosu 100 TL
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'nin önemli üretim merkezlerinden Mersin'in Erdemli ilçesinde, yaklaşık 12 dönümlük bahçesinin 8 dönümünde açık alanda çarkıfelek veya aşk meyvesi olarak bilinen passiflora yetiştiren Mustafa Akdoğan, bu yılki hasattan oldukça memnun. Hasadı başlayan ve kilogramı 100 ile 125 TL arasında değişen passifloraya talep oldukça yoğun.

Hatay'dan 4 yıl önce Erdemli'ye yerleşen 5 çocuk babası Mustafa Akdoğan, çocuklarının desteğiyle tropik meyvelerin de bulunduğu örnek bir bahçe oluşturdu. İki yıl önce deneme amaçlı passiflora fidanları dikmeye başlayan Akdoğan, fidelerin verimli olduğunu görünce 12 dönümün 8 dönümüne bu meyveyi yaygınlaştırdı. Açıkta yetiştirdiği passifloradan ciddi kazanç elde eden Akdoğan, her gün kasa kasa hasat yapmaya başladı. Birçok müşteri, bahçeye gelerek kendi elleriyle topladıkları ürünleri satın alıyor.

Üretici Mustafa Akdoğan, "İlk başta deneme amaçlı birkaç kök ektik. Verim ve satışı olunca bahçeye demir direkler getirdik. 8 dönüm alana passiflora ile avokado ektik. Şu anda hasat zamanı, her gün topluyoruz. Her gün müşterilerimiz gelerek alıyor. Satışımız iyi, piyasası 100 ile 125 TL arasında, biz 100 TL'den veriyoruz. Ürünün maşallahı var, meyveyi beklediğimizden iyi aldık," dedi.

Müşterilerden Betül Özyaka, "Bu meyveyi çok seviyorum. Bunlar çok değerli meyveler. Yiyen tekrar yemek ister," dedi. Bahçeye gelerek passiflora alan Ümit Yıldız ise, "Erdemli'de yazlığa geliyoruz. Üretici Mustafa ağabeyi tanıdık, sürekli bahçesine geliyoruz. Passiflorayı denedik, çok hoşumuza gitti. Birçok faydası varmış. Denedik, deneyeli sürekli alıyoruz. Hatta bunun meyve suyu da oluyormuş, onu da deneyeceğiz," diye konuştu.