Vali Erkaya Yırık müjdeyi duyurdu

Elazığ Valisi Erkaya Yırık Elazığ'da Tarıma Dayalı İhtisas (besi) Organize Sanayi Bölgesi'nin tüzel kişiliğe kavuştuğunu duyurdu.

Vali Erkaya Yırık müjdeyi duyurdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Valisi Erkaya Yırık  yaptığı açıklamada; 'Elazığ Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) Organize Sanayi Bölgemiz Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı’nca kabul edilerek, tüzel kişiliğe kavuştu. Hayırlı olsun! 'ifadelerini kullandı.

Elazığ Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) OSB’nin kuruluş sürecinde çizilen vizyona değinen Vali Yırık, OSB’nin içyapısıyla ilgili teknik detaylar ve Sosyal donatı alanları hakkında bilgi verdi.

Vali Yırık: 'Elazığ tarihi süreç içerisinde hayvancılık ve besicilikte bölgenin en önemli illerinden biri olarak bugüne kadar gelmiş olup, ilin bu potansiyelinin güçlü altyapılarla desteklenmesi ve sektörün bölgede çekim merkezi haline gelmesi için Elazığ Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) OSB fikri 2018 yılında Elazığ’da oluşmaya başlamıştır.  Elazığ Valiliği öncülüğünde, Elazığ Belediyesi, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ve Elazığ Ticaret Borsası işbirliğinde İl Tarım Müdürlüğü, sektör temsilcileri ve tüm paydaşlarla uzun süren istişare ve ön hazırlıklar devam etmiştir.

Yer tespitinin yapılması ve Tarım Bakanlığı’na gerekli müracatların yapılarak kurulum çalışmaları ve ÇED süreci iki yıllık bir sürecin ardından Tarım Bakanlığınca 2021 yılında onaylanmıştır. Elazığ TSO hizmet binası içerisinde Bölge Müdürlüğü ihtisas edilerek, daha önce Elazığ TSO’da görev yapmış, Besiciliğe hali hazırda devam eden ve sektörün içerisinden gelen Alper Kılbitmez Yönetim Kurulu kararı ile Bölge Müdürü olarak atanmıştır. Elazığ Tarıma Dayalı Besi OSB 855 Ha. kurulacak olup, 50-100-150-250-300-500 Baş kapasiteli işletmeler şeklinde planlanmıştır. Toplam 10.000 baş kapasiteli OSB içerisinde Biyogaz Üretim Tesisi, Yem Üretim Tesisi, Gübre Üretim Tesisi, Acil Kesim Ünitesi, Kojenerasyon, İdari Merkez Binası, Açık Otopark, Akaryakıt istasyonu, Hayvan Park alanı, Yeşil alanlar, Toplantı Salonu, Yemekhane ve Veteriner Bakım Hastanesi şeklinde planlanmıştır' dedi.