Vali Kaldırım 6 evin yandığı Karakaş köyünde

Elazığ'ın Arıcak ilçesi Karakaş köyünde 6 evde çıkan yangında evleri hasar gören köylülere Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Vali Kaldırım 6 evin yandığı Karakaş köyünde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karakaş köyünde Yaşar Özel’e ait evde çıkan yangın kısa sürede bitişik evlere sıçramış ve yangında 6 ev hasar görmüştü. Vali Kaldırım beraberinde Arıcak Kaymakamı Şenol Öztürk, İl Jandarma Komutanı J. Albay Gökhan İnan, Arıcak Belediye Başkanı Ferit Yıldırım, Çevre Ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Pirinççi, İl Afet Ve Acil Durum Müdürü Osman Pıhtılı ile birlikte Karakaş köyünde köy muhtarı Yavuz Can ve köylüler tarafından karşılandı.

Vali Çetin Oktay Kaldırım önce yangında hasar gören evleri ev sahipleriyle birlikte gezerek ilgili kurum müdürleriyle gerekli incelemeleri yaptı.  Burada yaptığı açıklamada en büyük tesellimiz çok şükür can kaybımızın olmamasıdır diyen Vali Kaldırım; “ Karakaş köyümüzde çıkan yangında 6 ev hasar görmüş durumda. Tabi devletimiz tüm kurumlarıyla ve imkanlarıyla yangın haberini aldığı ilk andan itibaren köylülerimizin yanında yer almıştır. Evlerin bulunduğu bölgenin coğrafi şartlarının zorluğuna bakılmaksızın bu yangına bölgeye sevk edilen 4 itfaiye ekibiyle müdahale edilmiştir. Çok şükür herhangi bir can kaybımız yoktur. Bu en büyük tesellimizdir. Şu an itibariyle vatandaşlarımızın barınma ile ilgili bir sıkıntıları yok, geçici olarak köydeki akrabalarının yanlarına yerleşmiş durumdalar. Kaymakamlığımız, AFAD, Kızılay ve diğer kurumlarımız yangından etkilenen vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılama noktasında ilk andan itibaren çok yoğun ve hassas bir şekilde çalışmalarını yürütmektedir. Burada önemli olan vatandaşlarımızın, yaklaşan kış şartlarını da düşündüğümüzde, evlerini yeniden inşa etmek noktasında Çevre Şehircilik müdürlüğümüz, AFAD ve İl Özel İdaremizle birlikte ortak çalışma yapmaya başladılar. Köylü vatandaşlarımızın, köyün bulunduğu yerdeki sarp kayaların oluşturduğu tehlikeyi dile getirmeleri ve köyün taşınması taleplerini kaymakamımızla ve ilgili kurumlarla değerlendirip gerekli çalışma ve projelendirmenin yapılması hususunda gerekli talimatları verdim. Çünkü köyün arkasındaki kayaların deprem veya heyelan gibi bir durumda köydeki evlere zarar verebileceğini bizler de tespit ettik. Daha önceden de köylülerimizin benzer talepleri olmuş. Hem yangında hasar gören evlerin yapılması hem de köyün yeni yerleşim yerleri olabilecek alanlarla ilgili vakit kaybetmeden çalışmalara başlayacağız. Köy muhtarımız ve vatandaşlarımız yapılanı hizmetlerden fevkalade memnunlar, tekrar tekrar bunu dile getirmeleri bizleri mutlu etti. Taleplerini dinledik. Tarımsal sulamayla ilgili sulama göleti yapma noktasında da kendileriyle aynı fikirdeyiz. Bu bereketli topraklar, sulama göleti projesini hayata geçirdiğimiz zaman, daha da verimli hale gelecektir ve inanıyorum ki genç nüfus terk ettiği köylerine tarımsal üretim sayesinde tekrar geri dönecektir.” dedi.

Daha sonra İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret eden Vali Kaldırım burada İlçe Jandarma Komutanlığı Misafirhanesinde incelemelerde bulunarak İl Jandarma Komutanı J. Albay Gökhan İnan’dan bilgiler aldı.

Güçlendirme onarımı tamamlanan Arıcak İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret eden Vali Çetin Oktay Kaldırım İlçe Emniyet Amir Vekili Hasan Oflaz’dan bilgi aldı.

Daha sonra beraberindekilerle birlikte; bünyesinde 11.500 kitaba sahip kütüphanenin, müzik ve bilgisayar odalarının, kitap kafenin bulunduğu Arıcak Sosyal Yaşam ve Aile Destek Merkezini ziyaret eden Vali Kaldırım kütüphanede gençlerle sohbet etti.

Yaklaşık 7 saat süren Arıcak ziyaretinde Vali Çetin Oktay Kaldırım son olarak yapımı devam eden sentetik futbol sahası inşaatında incelemelerde bulunarak ilçeden ayrıldı.