Vali Kaldırım'dan Dünya İnsan Hakları Günü mesajı

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Kaldırım'dan Dünya İnsan Hakları Günü mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vali Kaldırım, mesajında, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları'nın anayasası olarak kabul edilen "İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin" kabul edilişinin 69. yıl dönümünü içerisinde olduğunu anımsattı.

Bu beyanname ile insan haklarının güvence altına alındığını ve temel hak ve hürriyetlerin kullanılmasının bir ölçüde kolaylaştığını ifade eden Kaldırım, şunları kaydetti:

"Ülkemizde son yıllarda gerçekleştirilen reformlarla temel hak ve özgürlüklerde çok önemli mesafeler alınmıştır. İnsanın eşref-i mahlukat olarak yaratılmışların en şereflisi olduğuna inanan bir dinin ve medeniyetin mensubu olarak tüm insanların hiçbir ayrım gözetilmeksizin sadece insan oluşlarından dolayı onurlu bir yaşam sürmesi bizim en büyük arzumuz, en büyük sorumluluğumuzdur.

Her türlü ayrımcılığı reddeden, insan haysiyetine en yaraşır kıymeti vererek birlikte yaşamanın en güzel örneklerini sergileyen Elazığımız da bu alanda insanlık alemine hizmete devam edecektir. Valiliğimiz bünyesinde hizmet veren İl İnsan Hakları Kurulu Başkanlığı bu yöndeki çalışmalarına devam etmektedir. Vatandaşlarımız sahip oldukları hakların ihlal edildiğini düşündükleri durumlarda kurumumuza müracaat etmeleri önem arz etmektedir."

Vali Kaldırım, mesajının sonunda, insan hak ve özgürlüklerinin tüm insanlar için eşit ve adil bir biçimde yaşandığı, adil ve özgür bir dünya temennisinde bulundu.