Vatandaş 'Salçalı köfte festivali' hakkında ne düşünüyor?

Elazığ'da 2 gün süren geleneksel olarak düzenlenen '2. Salçalı Köfte Festivali' sonrası festivale katılan vatandaşlar düşüncelerini paylaştı.

Vatandaş 'Salçalı köfte festivali' hakkında ne düşünüyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası Başkanlığınca Valilik meydanında düzenlenen '2. Salçalı Köfte Festivali'de vatandaşlar Son Dakika 23'e festival hakkındaki düşüncelerini aktardı.

Elazığ Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çilenti, Festivalin siyasilerin tam destek verememesinden dolayı istedikleri gibi olmadığını söyledi. 

Elazığ'ın Gaziantep’ten sonra gastronomide ikinci sırada yer aldığını anlatan Çilenti, şunları aktardı: 

"Festival tam istediğimiz şekilde olmadı. Olmamasının sebebi de siyasilerin bu festivale tam destek vermemesidir. Yani bir Orcik festivaline 2 buçuk trilyon para gitti. Ama bize pek destek gelmedi . Burada elektrikler kesildi. Bir çok esnafımız mağdur oldu. Bu festivalde tüm yetkililerin haberi vardı. Ama organizasyon tam istediğimiz şekilde olmadı. Geçen yıla göre daha güzel geçti."

Festivali yakından takip eden vatandaşlardan  Ahmet Ataç, festivalin güzel geçtiğini ve bu tür festivallerin artarak devem etmesi gerektiğini söyledi.

Elazığ'a özgü bütün yöresel ürünlerin bu şekil tanıtılması gerektiğini vurgulayan Ataç," Burada Elazığ’ın yöresel ürünlerinin hepsinin festivali yapılabilir. Orcik, Üzüm gibi yöresel ürünlerimiz başta olmak üzere tüm ürünlerin tanıtılması gerekiyor. Festival çok güzel oldu ama halkımızın da bu tür festivallere duyarlı olmasını bekliyoruz. Festival için bir çok emek veriliyor. Ortaya bir şeyler çıkıyor ama beklentinin altında az kişi gelince istenilen olmaz. Ve bu tür etkinliklerin devamı gelmez."diye konuştu.

Festivale Kütahya'dan katılan Ayşe Yıldız da bu tür festivale ilk defa katıldığını belirterek," Çok memnun kaldık. Bu salçalı köfte festivalinden ama çeşitlilik biraz daha arttırılabilir. Genel olarak beğendim."dedi.,

Vatandaşlardan Ali Kaya da "Bence Elazığ için uygun bir festival marka değerimizi yükseltiyor. Çeşitliliği arttırarak daha da geliştirilebilir."dedi.

Nisa Yüce ise " Festival için gösterilen çaba güzel bu tür etkinlikler insanları bir araya getiriyor. Ürünün tanıtımı daha iyi oluyor. Ama tabi ki yeterli değil daha fazla festival düzenlenmesi tanıtım açısından daha iyi olacaktır." şeklinde konuştu.

Gıyasettin Kılıç ta "Çok memnunuz bu Elazığ’ın yöresel lezzetidir. Tanıtılması çok önemli daha büyük fuarlarda kurulmalı çünkü şehrimize büyük katkısı oluyor. "dedi.

Zihni Aytar ise "Salçalı Köfte denilince akla ilk Elazığ geliyor. Çok lezzetli bir köftedir. Salçalı köfteyi herkesin tatmasını öneriyorum. Elazığ’a gelip de yemeden gitmesinler. Çok iyi geçti. Festivaller tanıtım olarak çok önemli bu tür festivallerin sürekli yapılması gerekiyor." ifadelerini kullandı.