Vatandaş isyan etti! Sahipsiz Sivrice...

24 Ocak Elazığ depreminin ana merkezi olan Sivrice İlçesi, Gölbaşı Mahallesi sakinleri isyan ederek yetkililere seslendi.

Vatandaş isyan etti! Sahipsiz Sivrice...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak 2020 Elazığ depreminde merkez üstü olan Sivrice İlçesi depremde aldığı hasarlardan dolayı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 9 Mayıs 2020 tarihinde riskli alan ilan edildi.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile riskli alan ilan edilen Sivrice İlçesi, Gölbaşı Mahallesi'nde oturan vatandaşlar ilgisizlikten ve bilgi sahibi olamamaktan mağdur olduklarını ifade ettiler.

Sivrice İlçesi Gölbaşı Mahallesi'nde oturan vatandaşlar, kendilerinin yapılan ihaleden, yapılacak olan evlerin planından ve Gölbaşı Mahallesi'nin büyük kısmının boşaltılacağından haberlerinin olamadığını belirtiler. Mahalle halkı 15 gün içerisinde evlerinin boşaltılması gerektiğini yeni öğrendiklerini ve hazırlıksız olduklarını iddia ettiler.

Kaymakamlık, belediye ve muhtarlıktan yardım talebinde bulunduklarını ancak kendilerine yardımcı olunmadığını söylediler.

Mahalle sakinlerinden Tümay Güler Son Dakika 23'e yapmış olduğu açıklamada “ Evlerimizin yıkılacağını ve 15 gün içeresinde boşaltmamız gerektiğini evlerimize asılmış olan kağıtlardan öğrendik. Yapılan ihaleden evlerin nasıl olacağından ne zaman biteceğinden bilgimiz yok. Bunun için gittiğimiz kaymakamlık, belediye ve mahalle muhtarımızdan bize bilgi veren hiçbir yetkili olmadı.  Evlerin neye göre yıkıldığını benim az hasarlı olan evimin yıkılacağı ancak Kaymakamlığın aldığı korumalı alan kararı ile benim evimden daha kötü olan kamu binaları evler yıkılmayacak. Bunun için yetkililere sesleniyorum. Vatandaşlar arasında ayrım yapmadan eğer yıkılması gerekiyorsa hepsinin yıkılmasını talep ediyorum. Buradan Çevre Şehircilik Bakanımız Murat Kurum beye seslenerek bize sahip çıkmasını mağduriyetimizin giderilmesini mahalle sakinleri adına rica ediyorum” ifadelerine yer verdi.