Vatandaş pazar fiyatlarını nasıl buldu?

Elazığ'da diğer kurulan pazarlara kıyasla çarşı merkeze yakınlığı ile bilinen pazartesi pazarında yoğunluk devam ediyor.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Vatandaş pazar fiyatlarını nasıl buldu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vatandaşlar hem turşuluk malzemelerini hem de mutfak alışverişini tamamlamak için pazarı seçmeye devam ediyor.

Elazığ’da tezgâhlarda yer alan sebze ve meyve fiyatları şöyle:

Domates: 3,5 TL, Biber: 3 TL Fasulye: 5 TL, Turşuluk salatalık: 6 TL Pırasa: 5 TL Ispanak: 7 TL, Muz: 8.50 TL, Üzüm: 4.TL, Mandalina: 2.50 TL’den Havuç: 2TL’den fiyatı geçtiğimiz aylarda 60 TL’ye kadar çıkan sarımsağın fiyatı 25 TL’ye kadar düştü. Desteli halde satılan sebze ürünleri ise 1 TL’den vatandaş için satışa çıktı.

Pazartesi pazarındaki sebze ve meyve fiyatlarından memnun olduğunu dile getiren vatandaşlar da vardı fiyatları eleştiren de.

Pazartesi pazarından alışveriş yapan vatandaşların çoğunluğu “yerli ürünlerin olması ve fiyatların uygun olduğunu söylerken,  tezgâhlardaki fiyatları eleştiren bir vatandaş ise “fiyatlar berbat, ekonomi kötü, memnun değilim. Pazar pahalı sarımsak halen daha 25 TL” dedi.

Yerli sebze döneminin son tarihlerine geldiğini belirten bir başka vatandaş ise “Gayet ucuz her bütçeye göre ürün var gördüğüm en pahalı ürün yok diyebilirim” diye konuştu.

Fiyatları beğenmeyen vatandaşlara Pazar esnafından “fiyatlar ürün çeşidine göre, kalitesine göre tabi ki de değişiklik gösteriyor. Örneğin havuç 2 TL vatandaş bu fiyata da isyan etmemeli. Uzaktan gelen ürünlere nakliye masrafı ekleniyor, vatandaş bu ürünlerin nasıl geldiğini bilmiyor.” Şeklinde yanıt geldi.

Marketlerdeki fiyat farklarına değinen bir başka vatandaş ise “market ve Pazar arasında yarıdan yarıya fiyat farkı var. Bazı marketlerde muz 16.50 TL ama pazarda 8.50 TL’ye de var 6.50 TL’ye de fasulye de aynı şekil markette 6 TL pazarda 5 TL pazarda her ürün var ve seçebiliyorsunuz. Pazar bu konudan çok güzel” dedi.