Vekillerin İpekyolu ayrışması

Mülkiyeti İl özel İdaresine ait olan ve başta İl Özel İdaresi ve Elazığ Belediyesi olmak üzere kamu kaynakları ve destekleri ile yapımı gerçekleştirilen İpekyolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Merkezi'ni kimin işleteceği sorun oldu.

Vekillerin İpekyolu ayrışması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

19 Mayıs 2020’de tamamlanıp açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağını duyurulan ancak bu tarihte tamamlanamadığı için açılışı gerçekleştirilemeyen merkezin, 23 Eylül Çarşamba günü ilimize yapacağı ziyarette TOKİ konutlarının anahtar teslimi ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılacağı ifade ediliyor.

Doğu ve Batı kaynaşması politikası kapsamında Türkiye’nin 7 bölgesinde yaşayan çocuk ve gençler ile ilgili ülkemizde yaşayan uluslararası ve ulusal misafirlerimizin ülkemizin ortak değerlerine bağlılığının ve farklı coğrafyalardaki akranları ile birlik ve beraberliğin aktarılması amacı ile bilim merkezleri ile sosyal ve beşeri bilimlerin alanlarını kapsayan tematik merkezlerin iş birliğine dayalı programların oluşturulması ve bunun da oluşturulurken öyküleyici ve betimleyici şekilde anlatılmasına yönelik bir merkez olarak tasalanan İpekyolu Gençlik ve Çocuk merkezinde, kuruluş amacıyla çok örtüşmese de bahar aylarında sebze fidesi üretilmiş ve halka dağıtılmıştı.

Yapımı büyük oranda tamamlanan ve önümüzdeki hafta Çarşamba günü açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak olan Uluslararası İpekyolu Çocuk ve Gençlik Merkezi’nin işletmesinin kim tarafından yapılacağı tartışması gündemdeki yerini koruyor.

İl Özel İdaresi Meclisi’nin MHP’li üyesi Osman Dilek, bu konuyu sıklıkla gündeme getirmiş ve merkezin, bu amaçla kurulan vakıf tarafından değil il özel idaresi tarafından yapılması gerektiğini ifade etmişti.

Mülkiyetinin İl Özel İdare olması dolayısıyla bürokratlar ile Elazığ Valisi Erkaya Yırık’ın da merkezi resmi bir kurum tarafından işletmesinin uygun olacağı görüşünde olduğu ifade ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programına katılan AK Parti milletvekili Metin Bulut ise merkezin sırf bu amaçla kurulmuş olan vakıf tarafından işletileceğini ve bunun amaçla ulaşma ve yapılan projeden azami derecede faydalanmak ve gençlere faydalı olması açısından şart olduğunu ifade etmişti.

Aynı soru AK Parti milletvekili Zülfü Demirbağ’a da sorulmuş, Demirbağ da merkezin özel bir vakıf yerine kamu kurumu tarafından çalıştırılmasının uygun olacağını net bir şekilde ifade etmişti.

Bu tartışma ve görüş ayrılıklarının gölgesinde açılışı yapılacak olan Uluslarası İpekyolu Çocuk ve Gençlik Merkezi’nin hangi kurum tarafından işletileceği de önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.