Velilere her hafta bir seminer

Adıyaman Zeynep Turgut İmam Hatip Ortaokulunda velilere her hafta bir seminer veriliyor.

Velilere her hafta bir seminer
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adıyaman Zeynep Turgut İmam Hatip Ortaokulunda velilere her hafta bir seminer veriliyor.

Zeynep Turgut İmam Hatip Ortaokulu “Evin Okula Yakınlaştırılması ve Değişen Anne Baba Rolleri” kapsamında velilere “Çocuğun Akademik Başarısında Aile Desteği/Okuma Kültürü” konulu seminer verildi.

Velilerin yoğun ilgi gösterdiği semineri, Adıyaman Halk Eğitim Merkezi Rehber Öğretmeni Sezai Yılmaz tarafından yapıldı. Aralık ayı boyunca haftada bir gün verilen seminerler, farklı konu ve uzmanlar tarafından sunulacak. Seminerlerin devam edeceği belirtildi.

Sezai Yılmaz seminerde anne babaların çocuk eğitiminde çok önemli rol oynadıkları, anne babaların çocuklarını iyi tanımalarını, sevgi, saygı, hoşgörü ve anlayış kavramlarını çocuklarına uygulamalarıyla göstermelerinin gerektiği ifade edildi.

Yılmaz, her çocuğun özel olduğu bunun için her çocuğun önemsenmesi gerektiği, değer verilmesi gerektiği, disiplinli planlı çalışmanın önemi anlattı.

Okul Müdürü Mehmet Ateş, ise seminerden dolayı Sezai Yılmaz’a teşekkür ederek, çocukların, ilgi ve yeteneklerinin farklı olduğu, her çocuğu kendi içinde değerlendirmek gerektiği kaydetti.

Mehmet Ateş konuşmasında, “Çocuğumuzun nelerle uğraştığı, kimlerle arkadaşlık kurduğunu her anne ve babanın bilmesi gerekir. Velilerin, okulun önemli bir parçasıdır. Çocukları geleceğe iyi hazırlayabilmek için öğretmen, yönetici ve velilerin etkili bir işbirliğinin katkı sağlayacaktır” dedi.