Verimli hasat hem çiftçiyi hem de esnafı mutlu etti

Adıyaman'da, 2017 yılı hububat hasadının son 10 yıl içerisindeki en iyi hasat yılı olması hem esnafın hem de çiftçilerin yüzünü güldürdü.

Verimli hasat hem çiftçiyi hem de esnafı mutlu etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adıyaman’da, 2017 yılı hububat hasadının son 10 yıl içerisindeki en iyi hasat yılı olması hem esnafın hem de çiftçilerin yüzünü güldürdü.

Adıyaman Yeni Buğday Pazarı Kooperatifi Başkanı Yusuf Elçi, son 10 yılın en verimli hasadının yaşandığını dile getirerek, hem esnafın hem de çiftçinin mutlu olduğunu dile getirdi. Başkan Elçi, hububat fiyatlarının açıklanmaması nedeniyle bir belirsizlik olduğunu ve fiyatların açıklanmasını beklediklerini söyledi.

Rekoltenin yüksek olduğu Adıyaman’da çiftçilerin tarladan çıkardığı ürünler buğday pazarında satılıyor. Her gün onlarca kamyonda yüzlerce ton hububat Adıyaman Yeni Buğday Pazarı’na getiriliyor. Devletin hububat fiyatlarını açıklamaması nedeniyle üreticiler ürünlerini geçen yılın fiyatına yakın bir fiyattan Adıyaman Yeni Buğday Pazarı’nda satıyor.

Esnafın ve çiftçinin 2017 yılı hububat hasadında güldüğünü dile getiren Başkan Yusuf Elçi, “Arpada rekolte çok güzel maşallah. Dönüm başına 500-600 kilo falan veriyor. Çiftçimizin yüzü gülüyor, çiftçimizin morali gayet yüksek, biraz da fiyat belirsizliği var. Şu an bizim devletimizden tek beklentimiz fiyatların biraz daha yüksek olmasını bekliyoruz, esnaf olarak çiftçimizi düşündüğümüz için” ifadelerini kullandı.

Adıyaman Yeni Buğday Pazarı Kooperatifi esnaflarından Zekeriya Atlı, "Verim Adıyaman’da, çok güzel yani tam 10 yıldır bunun gibi güzel bir verim alınmamıştı, bu sene çok verimli bir sene. Bu sene Adıyaman’da güzel yağmur yağdı, havalar güzel gitti o yüzden verimler güzel yani” şeklinde konuştu.