Yağmacıları jandarmaya yakalattı

Elazığ'da geçtiğimiz cuma günü 6.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası Türkiye'nin dört bir yanından kente yardım yağdı.

Yağmacıları jandarmaya yakalattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Depremin vurduğu Elazığ’da AFAD ve Kızılay tarafından evlerinde hasar meydana gelen vatandaşlar için şehrin farklı yerlerinde çadır kentler kuruldu.

Evsiz kalan ve çadır kentlerde yaşayan depremzedelere gelen yardımlar, bir yandan şehirde ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaya çalışılırken diğer taraftan çevre illerden gelen yağmacılar da bu durumu fırsat bilip depremzedelere dağıtılmak üzere gelen battaniyeler ve diğer ihtiyaç malzemelerine göz dikti.

DUYARLI VATANDAŞ YAĞMACILARI FARK ETTİ

Son Dakika 23 Elazığ haber merkezine ulaşan duyarlı vatandaşımız Etem Kömürhanlı, deprem sonrası şehirde dağıtılan ihtiyaç malzemelerinin çevre illerden gelen yağmacılar tarafından tıka basa dolu aracı fark etti.

Yağmacıların kenti terk etmesine gönlü razı olmayan Kömürhanlı, Bu durumu jandarma ekipleriyle paylaştı. Jandarma ekipleri ise durumu hemen değerlendirip harekete geçti. Belirlenen aracı tam şehri terk etmek üzereyken durduran jandarma, depremzedelere dağıtılmak üzere Elazığ’a gelen yardım malzemeleriyle aracın dolu olduğunu fark edip konuyla ilgili yasal çalışmalar başlattı.