Yanılmaz: 'Erdoğan, Dünya lideri olduğunu bir kez daha kanıtladı'

Elazığ Eski Belediye Başkanı, AK Parti MKYK üyesi ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz, Son Dakika 23 YouTube kanalında yayınlanan 'Şehir Masası' programına katılarak Hasan Bak'ın sorularını cevaplandırdı.

Yanılmaz: 'Erdoğan, Dünya lideri olduğunu bir kez daha kanıtladı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rus-Ukrayna savaşında ortaya koyduğu tavır ve insanların ölmemesi ve barışın sağlanması konusunda aldığı inisiyatif ile ‘dünyada savaş olmasın ve kan dökülmesin’ adına attığı cesur adımların karşılık bulduğunu ve çözüm masasının Türkiye’de kurulmasının Erdoğan’ın dünya lideri olma unvanını tescillediğini dile getiren Yanılmaz, AK Partili olsun ya da olmasın her bir vatandaşımızın Türkiye’nin geldiği bu konumdan duyması gerektiğini ifade etti.

ERDOĞAN'A GÜVEN TAM

Görevi gereği sık sık illeri ziyaret ettiğini, son bir ay içerisinde 39 ile gittiğini dile getiren Mücahit Yanılmaz, vatandaşların sıkıntılarını dile getirdiklerini ancak bu sıkıntılardan ülkeyi kurtaracak tek lider olarak da yine Erdoğan’ı gördüklerini ifade etti.

Her bölgenin sorunları ve vatandaşın yakındıkları konunun farklılık gösterdiğini dile getiren Yanılmaz, “Her ilin talebi farklı. Diyelim Konya bir tarım bölgesi, tarım bölgesinin olduğu yerlere gittiğimizde gübreden yakınıyor, tohumdan yakınıyor, yemden yakınıyor ve benzeri şeyler. Sanayinin ağırlıklı olduğu yere gittiğimizde asgari ücret gündeme geliyor, elektrik gündeme geliyor, doğalgaz gündeme geliyor, üretimdeki girdilerin maliyeti gündeme geliyor. Bunda şunu görüyorum. Israrla biz vatandaşla bir araya geldiğimizde vatandaşlarımız bir kısım anlık içinde bulundukları problemleri anlatıyorlar ve sonra şunu diyorlar: ‘Bu problemleri çözerse Recep Tayyip Erdoğan çözer.’ Yani Cumhurbaşkanımıza olan güven, itimat, onun çözebileceğine dair olan vatandaştaki duygu her gün giderek artıyor. Bunda zaten fiili olaylarda da görüyoruz. Yani dövizin bir anda 19’dan aşağılara düşmesi, o müdahalenin yapılması, o müdahale yapılırken ortaya konulan irade, cesaret, azim vatandaşta çok büyük bir yansıma ortaya koyuyor.” dedi.

ERDOĞAN, DÜNYANIN EMİN VE GÜVENİLİR TEK LİDERİ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderlik vasfı yanında insanlık barışına verdiği önem ve bu konuda attığı cesur adımlarla dünyanın güvenilir ve barış için mücadele eden misyonunu bir kez daha öne çıktığına dikkat çeken Yanılmaz, “Ukrayna-Rusya savaşında da bunu görüyoruz. Şimdi dünya ikiye bölündü Ukrayna-Rusya savaşında. Bir kısım ülkeler Ukrayna’yı tuttular, bir kısım ülkeler Rusya’yı tutuyor. Ama Rusya ve Ukrayna’yı bir araya getirme kabiliyeti olan bir tek ülke var, Türkiye. Bir tek lider var, Recep Tayyip Erdoğan. Bir anda dünyada herkesin güvenini kazanan lider oldu. Yoksa taraf olmak savaşın daha da çekişmesine, daha da büyümesine vesile olan bir şeydir.” dedi.

DEVLETİMİZ ADINA GURUR DUYMALIYIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın girişimleri ile devam eden Türkiye’deki müzakereler, savaşın bitmesine doğru giden çalışmaların dünya barışına büyük katkı sağlayan ve Türkiye’nin gücünü ve itibarını gösteren önemli gelişmeler olduğuna dikkat çeken Yanılmaz, “Bu durumdan her bir fert olarak devletimiz adına gurur duymamız lazım, milletimiz adına gurur duymamız lazım. Böyle bir liderimiz olduğundan dolayı da gurur duymamız lazım. Bunu sadece AK Partililer için demiyorum. Çünkü Cumhurbaşkanımız 83 milyon milletimizi temsil ediyor. Başı dik, alnı ak ve müzakerelerde bir hakem rolüyle, bir abi rolüyle, bir hakem rolüyle bulunması esasında Türkiye’nin abisi olması demektir. Türkiye’nin büyük olması demektir. 83 milyon insanımızın bundan gurur duyması lazım.” dedi.