Yedigöze köyü Camii'nin temeli atıldı

Depremde zarar gören ve yıkılan Yedigöze köyü Camii'nin yerine yapılacak Camii'nin temeli dualarla atıldı.

Yedigöze köyü Camii'nin temeli atıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ merkeze bağlı Yedigöze köyünde bulunan Selçuklu mimarisinin izlerine sahip camii 24 Ocak depreminde yıkılmıştı. Yıkılan bu caminin yerine yapılacak olan yeni caminin temel atma töreni Yedigöze köyünde gerçekleştirildi.

Temel atma törenine Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Elazığ İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Şerbet, Elazığ Müftüsü Selami Aydın ve Yedigöze köy sakinleri katıldı. Temel atma töreni kuran’ı kerim tilaveti ile başladı

Deprem sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla devletin Elazığ’ın yarasını sardığını söyleyen Elazığ Valisi Erkaya Yırık; “Hala yaralarımızı sarma çalışması devletimiz tarafından devam ediyor. 21 bin konutun 15 bini kuraları çekilerek vatandaşlarımıza teslim edildi. Kalan 6 bin konutun da İnşallah 6. Aydan itibaren vatandaşlarımıza teslim edilecek. İnşallah Elazığlı vatandaşlarımız layık oldukları konforlu, dayanıklı ve her türlü sosyal donatıya sahip konutlarına kavuşacaklar.

TEMELİ BİRLİKTE ATTIK, İLK NAMAZI DA BİRLİKTE KILARIZ

Depremde Elazığ’da 83 caminin zarar gördüğünü ancak bunların yerine yenilerinin yapımının devam ettiğinin altını çizen Vali Yırık; “83 camimiz depremde zarar görürken bugün geldiğimiz noktada camilerimizin inşaatlarını başlatarak bir kısmını tamamladık ve bir kısmı da devam ediyor. Bugün burada Camimizin temelini birlikte atıyoruz İnşallah ilk namazını da birlikte kılarız. Belki Cuma olur belki bayram olur hangisi nasip olursa. Allah burada yapılan bütün duaları kabul etsin. Camimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yıkılan caminin daha önce de hasar gördüğünü ve son depremde yıkıldığını anımsatan Yedigöze Köyü Dernek Başkanı Prof. Dr. Hasbi Soylu; “ Devlet millet el ele hep birlikte, hem Elazığ’ımızı hem de ülkemizi kalkındırmak için gönül gönüle çalışacağız.”dedi.

İl Müftüsü Selami Aydın’ın dualarının ardından caminin temeli atıldı.