'Yediuyur' su içmek istediği pet şişesinde mahsur kaldı

Sivas'ın Zara ilçesine bağlı Sucak köyünde dağ evine giden Kaşif Mutlu, sincaba benzerliğiyle dikkat çeken 'Yediuyur'u pet şişesine sıkışmış halde buldu. Çocuklarıyla birlikte şişeye sıkışan hayvanı kurtaran Mutlu, hayvanı doğal yaşamına bıraktı.

'Yediuyur' su içmek istediği pet şişesinde mahsur kaldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sivas’ın Zara ilçesine bağlı Sucak köyünde dağ evine giden Kaşif Mutlu, sincaba benzerliğiyle dikkat çeken ’Yediuyur’u pet şişesine sıkışmış halde buldu. Çocuklarıyla birlikte şişeye sıkışan hayvanı kurtaran Mutlu, hayvanı doğal yaşamına bıraktı.

Zara ilçesinde çay ocağı işleten Kaşif Mutlu ailesiyle birlikte dinlenmek için Sucağı köyündeki dağ evine gitti. Eve girdiğinde sesler duymaya başlayan Mutlu pet şişesinin içerisine sıkışan bir hayvan olduğunu fark etti. Sincaba benzeyen hayvanı pet şişede gören Mutlu ve ailesi oldukça şaşırdı. Şişeye su içmek için giren hayvanın su içtikten sonra çıkmak isterken sıkıştığı şişeye sıkıştığı anlaşıldı. Yapılan araştırmada hayvanın sincaba benzeyen ’Yediuyur’ olduğu tespit edildi. Mutlu ve ailesi daha sonra şişenin arka tarafına basınç uygulayarak hayvanı kurtardı. Hayvanı kurtarmanın mutluluğunu yaşayan aile ’Yediuyur’u doğal yaşamına bıraktı.

Dağ evine gittikleri zaman kapıyı açtıklarında ses duyduklarını dile getiren Kaşif Mutlu, "Daha sonra araştırdığımda pet şişeye girmiş bir hayvanın olduğunu fark ettim. Baktığımda bunun sincap olduğunu zannettim. Şişeye girmiş çıkamıyordu. Zarar vermeden çıkarmanın yollarını aradım. Arada tabi cep telefonuna kayıt almıştım. Hayvanı çıkartırken zarar vermemek için şişeyi yere bıraktım hızlıca ayağımla şişenin arkasına bastım. Hava basıncı ile zarar vermeden kurtarmış oldum. Orası dağ evi. Kimse yok oralarda. Hayvan da şişeye susuzluktan girmiş. Şişenin içindede su vardı. İçip şişmiş o yüzden de çıkamamış olabilir. Tesadüfen biz denk gelince bunu bu şekilde kurtardım" dedi.