Yeme içme sektörünün gözü Kabine toplantısında

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanacak. Kabine toplantısında, Sağlık Bakanı Koca'nın açıkladığı 'yerinde karar' ile esnafın talepleri de değerlendirilecek. Yeme içme sektörünün gözü bu toplantıda olacak.

Yeme içme sektörünün gözü Kabine toplantısında
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak.

Toplantıda başta koronavirüs (Covid-19) olmak üzere ülke gündemindeki çeşitli konular ele alınacak.

Bilim Kurulu tavsiye kararları doğrultusunda önlemlerin esnetilmesine ya da aynen devam ettirilmesine karar verilecek.

TEDBİRLER ESNETİLEK Mİ ? 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgın yönetiminde yeni bir döneme geçildiğini açıklamıştı. "Yerinde Karar Dönemi" ile bundan önce, Türkiye geneli için alınan ya da kaldırılan kısıtlama kararları, artık illere göre değişebilecek. Bununla birlikte, kısıtlama ya da bazı tedbirlerin esnetilmesi gündemde.

TALEPLER GÖZDEN GEÇİRİLECEK 

Esnafın gözü kısıtlamalar konusunda yapılacak değerlendirmelerde olacak. Hükümetin önceliği mücadelede bir zafiyet yaşanmaması. Ancak yine de talepler gözden geçirilecek.

YEME İÇME SEKTÖRÜNDE AÇILMA BEKLENTİSİ 

Restoran ve lokantalar aylardır paket servis ve gel-al dışında hizmet veremiyor. Vakalar azalınca restoranların yeniden açılması gündeme geldi.

Yeme içme sektöründe, yarınki Kabine toplantısı sonrası esneklik sağlanması beklentisi oluştu. Toplantıdan bu yönde bir karar çıkarsa, restoran ve lokantalar belli kurallar çerçevesinde kapılarını yeniden açabilecek. Bu işletmeler Türk Standartları Enstitüsünce de denetlenecek.