Yeniden Refah Partisi Elazığ heyeti ilimize döndü

Pazar günü Ankara Arena da yapılan Genel Kongreye 16 otobüs ve çok sayıda özel araçla katılan Yeniden Refah Partisi Elazığ heyeti ilimize döndü.

Yeniden Refah Partisi Elazığ heyeti ilimize döndü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kongre, Divan üyeliğine Elazığ İl Başkanı Av. Erhun Karakuş’un da seçildiği Divan teşekkür ile başladı.

Kongreye Kurucu üyeler, genel başkan yardımcıları, il başkanları, yönetim kurulu üyeleri, gençlik ve hanım kolları, çok sayıda partili vatandaş STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Nuri Okutan, ile Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa ile yabancı misyon temsilcileri katıldı.

Salonun içini ve dışını hınca hınç dolduran partililer gençlik parkına kadar taştılar. Kongreye, Ankara emniyetinin alana giren otobüs sayısı üzerinden yaptığı tespite göre 44.742 kişi katıldı. Ankara’dan katılan, özel araçları ile  ve başka yollarla katılanlarla beraber bu sayının 50.000 üzerinde olduğu açıklandı.

Kongreye katılan ve gençliğinde direklere Refah bayrağı asmasıyla gururlanan sanatçı Davut Güloğlu seslendirdiği parçalarla partilileri coşturdu. Elazığlı hemşerimiz ve aynı zamanda genel merkez gençlik görevlisi samet Can’ın yazıp seslendirdiği parçalar da salonda büyük beğeni topladı.

"Burada gelecek var" sloganıyla düzenlenen Yeniden Refah Partisi 1'inci Olağan Büyük Kongresi'nde yaptığı konuşmada, mazlumlara, gariplere, ezilenlere umut; Türkiye, İslam alemi ve adil bir düzen isteyen tüm insanlar için alternatif olmak istediklerini söyledi.

Türkiye'deki ekonomik sorunları bitirecek projelere sahip olduklarını ifade eden Erbakan, şunları kaydetti:

"Siyaset, bütün insanlığın kurtuluşu için zalimin zulmüne 'dur' demek, mazlumların, ezilenlerin, gariplerin haklarını korumak için yapılırsa ibadet olur. İşte bizim siyasetimiz böyle bir siyasettir. Biz petrol, çimento, borç, faiz ekonomisi yerine üretim, istihdam ve ihracat ekonomisini uygulayacağız. Türkiye, komşu ülkelerden uzak yerlerden tarım ve hayvancılık ihtiyaçlarını karşılıyor. Biz bütün bölge ülkelerinin ihtiyaçlarını karşılayacak potansiyele sahibiz. Tarım ve hayvancılığı en güçlü şekilde destekleyeceğiz."

Erbakan, Türkiye'de huzur ve barışın adaletle sağlanacağını vurgulayarak, iktidara gelmeleri halinde haklının güçlü olduğu bir yargı düzeni oluşturacaklarını belirtti.

"Bütün insanlarımıza din, dil, ırk ayrımını gözetmeksizin hizmet edeceğiz. Biz vatandaşımızı Türk-Kürt, Alevi-Sünni, dindar-laik olarak ayırmayacağız" diyen Erbakan, ayrıca eğitim sisteminde de düzenlemeler yapmayı planladıklarını kaydetti.

Yeniden Refah Partisinin 1. Olağan Büyük Kongresi, Ankara Arena Spor Salonu'nda, 81 ilden delegelerin katılımıyla gerçekleşti.

GENEL KONGREDE LİSTEYE ELAZIĞ'DAN 2 İSİM GİRDİ

Yapılan oylamada MKYK Üyeliğine Elazığlı İşadamı Mehmet Gül  seçilirken, Mehmet Tan da  Yüksek Disiplin kurulu  yedek üyeliğine seçildi.

Kongrede yapılan genel başkanlık seçiminde, kayıtlı  1,117 delegeden 978'i oy kullandı. Fatih Erbakan 971 oy alırken, 7 oy geçersiz sayıldı.

Böylece Fatih Erbakan, partisinin ilk olağan genel kurulunda geçerli oyların tamamını alarak genel başkan oldu.