Yeşil alan miktarı yüzde 70 arttı

Elazığ'da son dört yılda yeşil alan miktarını yüzde 70 arttı.

Yeşil alan miktarı yüzde 70 arttı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Belediye, kenti park, bahçe ve mesire alanlarıyla daha rahat nefes alınabilir hale getirmek için yeşil alanlara yönelik önemli yatırımlar yapıyor.

Yeşil alan çalışmaları kapsamında 25 Mayıs 2015 yılında yapımı tamamlanan Kültür Park ile dünyanın en saygın ve prestijli marka yarışması Altın Kentler Yarışıyor 2016'da birincilik ödülü kazanan Elazığ Belediyesi, 13 Temmuz'da yine kentte büyük bir prestij kazandıran 180 bin metrekare büyüklüğündeki Şehit Polis Fethi Sekin Mesire Alanı'nı halkın hizmetine sundu.

Yine kentin farklı mahallelerinde 10 bin metrekarenin üzerinde 91 yeni park yapan Elazığ Belediyesi kişi başına düşen yeşil alan miktarını son 4 yılda 4 metrekareden 6,30 metrekareye çıkardı.

Belediye hali hazırda yapımı devam eden Cip Barajı Mesire Alanı Projesi ile yaklaşık 1,5 milyon metrekare büyüklüğündeki mesire alanını 2018 yılı içerisinde halkın hizmete sunacak.

KÜLTÜR PARK PROJESİ İKİ ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, yeşil alanların insanların şehir hayatından bir nebzede olsa uzaklaşarak stres atabildikleri, mutlu olabildikleri ve doğayı hissedebildikleri mekanlar olduğunu belirtti.

Belediye olarak kentin daha nefes alınabilir hale gelmesi için yeşil alanlara yapılan yatırımlara ağırlık verdikleri ifade eden Yanılmaz, ilk olarak 25 Mayıs 2015 yılında Kültür Parkı hizmete sunduklarını söyledi.

Kültür Park projesiyle dünyanın en saygın ve prestijli marka yarışması Altın Kentler Yarışıyor 2016'da birincilik ödülü kazandıklarını anımsatan Yanılmaz, yine bu projeyle Türkiye'nin en prestijli ödülü olan 2015-2016 Plant Ödülü'ne de layık görüldüklerini kaydetti.

"KENTİN SOSYAL YAŞAM MERKEZİ OLDU"

Göreve geldikleri günden itibaren üzerinde en çok önem verdikleri konuların başında yeşil alan olduğunu işaret eden Yanılmaz, şöyle konuştu:

"180 bin metrekare büyüklüğünde olan Kültür Park, yeşili, kafeteryası, restoranları, çok amaçlı salonu, spor, yürüyüş ve çocuk oyun alanı, seyir terası, camisi ve göletiyle kentin sosyal yaşam merkezi oldu. Burada açmış olduğumuz Down Cafe ise engelli kardeşlerimizin yaşamın içine girmesine, sosyal yaşamlarını geliştirmelerine çok büyük bir katkı sağladı."

"YEŞİL ALAN PROJELERİ BELEDİYELERİN OLMAZSA OLMAZIDIR"

Yanılmaz, içerisinde yeşilin her rengini bulunduran ve her mevsim farklı bir renk cümbüşü oluşturan park, bahçe ve mesire alanlarının sadece görüntüsüyle dahi insanlara huzur verdiğini söyledi.

Bu mekanların halkın bütününün kaynaşması, kentsel yaşamı paylaşması ve sosyo-kültürel gelişimin sağlanması açısından da dikkate değer olduğunu vurgulayan Yanılmaz, yeşil alan projelerinin belediyelerinin olmazsa olmaz yatırımları arasında yer aldığını aktardı.

"GÜNDE 15-20 BİN KİŞİ GELİYOR"

Yeni yatırımlarla kentte nefes alınabilir alanları arttırmaya çalıştıklarına işaret eden Yanılmaz, şu değerlendirmeyi yaptı:

"160 bin metrekare büyüklüğünde olan Şehit Polis Fethi Sekin'in ismini verdiğimiz mesire alanı Elazığ'ımızın çok büyük bir ihtiyacını gidermiş, özellikle piknik yapan hemşehrilerimizin uğrak yeri haline gelmiştir. Yazın günde 15-20 bin hemşehrimiz buraya gelerek piknik yapıyor. Hizmete açacağımız Cip Barajı Mesire Alanı ise 1,5 milyon metrekare büyüklüğünde dev bir mesire alanı olarak Ocak 2018'den itibaren Elazığ'ımıza hizmet verecektir."

KİŞİ BAŞINA DÜŞEN YEŞİL ALAN 1,5 KAT ARTTI

Yanılmaz, büyük yeşil alan projelerinin yanı sıra 3 yıl içerisinde kent genelindeki mahallelerde 10 bin metrekarenin üzerinde 91 yeni park ve bahçe alanı oluşturduklarını vurguladı.

Mevcut yeşil alanlara ise 357 bin 806 bitki diktiklerine dikkati çeken Yanılmaz, şunları kaydetti:

"1 milyon 400 bin metrekare olan yeşil alanı 44 aylık süre içerisinde yaptığımız çalışmalarla 2 milyon 394 bin metrekareye çıkardık. Bu da kişi başına 4 metrekare olan yeşil alanın kişi başına 6,3 metrekareye çıkmasına vesile oldu. 2018 yılı içinde yeşil alan çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz. Hedefimiz kişi başına düşen yeşil alan miktarını 10 metrekarenin üzerine çıkarmaktır."