Yıldırımlar tamamlandı, 'Eren Operasyonları' başladı

Yıldırım Operasyonları tamamlandı, Şehit Eren Bülbül'ün anısını yaşatmak için yeni operasyonlara 'Eren Bülbül'ün' adı verildi. Tendürek bölgesinde 1071 personelin katıldığı 'Eren-1 Tendürek Operasyonu başlatıldı.

Yıldırımlar tamamlandı, 'Eren Operasyonları' başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İçişleri Bakanlığı, terör örgütünün yurt içinden tamamen silinmesi hedefiyle başlatılan Yıldırım Operasyonları'nın 10 Ocak 2021’de tamamlandığını duyurdu.

Operasyonlara 15 Temmuz hain darbe girişiminin en genç sivil şehidi olan Halil İbrahim Yıldırım’ın adı verilmişti.

Yıldırım Operasyonları'nda 153 terörist etkisiz hale getirildi, 707 mağara, sığınak, depo imha edildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu yıl da yurt içinde sürecek terör operasyonlarına bu kez şehit Eren Bülbül’ün adının verildiğini duyurdu.

Bakan Soylu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Terör Örgütü'nü bu kış, mağaralarda yalnız bırakmayacağımızı söylemiştik. Şehidimiz Eren Bülbül’ün maneviyatını yanımıza alarak, cesaretini cesaretimize kattık. Eren Operasyonları'na, Tendürek‘ten başladık" dedi. 

“Eren-1 Tendürek operasyonuna Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH) ve Güvenlik Korucu timlerinden oluşan 1071 personel 72 operasyonel tim katılıyor.

Trabzon'un Maçka ilçesi 11 Ağustos 2017 tarihinde PKK'lı teröristlerin erzak çaldığını güvenlik güçlerine ihbar ederek çıkan çatışmada korkusuzca Mehmetçiğin yanında duran 15 yaşındaki Eren Bülbül ve onu kurşunlardan korumak için üzerine atlayıp siper olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik şehit edilmişti.