Yurt dışına adam kaçırma olayında 3 kişi görevden alındı

Yeşilyurt Belediyesince gri pasaport aldırarak çevre gezisi için Almanya'ya götürülen 43 kişinin yurda geri dönüş yapmaması iddiası üzerine İçişleri Bakanlığı Müfettişlerince başlatılan soruşturmanın ardından Valilik tarafından 1 vali yardımcısı ve 2 kurum müdürü görevden alındı.

Yurt dışına adam kaçırma olayında 3 kişi görevden alındı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeşilyurt Belediyesi'nin "Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek Projesi" için Almanya'ya gönderdiği 45 kişiden 43'ünün geri dönmemesiyle ilgili soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. 

Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan ile İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Ahmet Cebeci'nin Yeşilyurt Belediyesinin çevre gezisi adı altında Almanya'ya götürdüğü 43 kişinin yurda geri dönmemesi nedeniyle başlatılan idari soruşturma kapsamında ihmal ve kusurlarının bulunduğu iddiası üzerine görevlerinden el çektirildikleri öğrenildi.

Yeşilyurt Belediyesi ise düzenledikleri çevre gezisinde Almanya'da 43 kişiyi kaybetmiş olmaları suçlaması üzerine başlatılan idari soruşturmada başkan yardımcısı Bekir Karakuş'un görevden el çektirildiğini açıklamıştı.