Yüzbinlerce kişiyi ilgilendiriyor! Emeklilik yardımı...

Başvurucunun POLSAN'daki birikmiş emeklilik yardımının eksik hesaplanması sorunu, KDK tarafından çözüldü.

Yüzbinlerce kişiyi ilgilendiriyor! Emeklilik yardımı...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Emekli olan polis memurunun Polis Bakım ve Yardım  Sandığı Genel Müdürlüğünden (POLSAN) alacağı birikmiş emeklilik yardımının eksik hesaplanması sorununu, başvurduğu Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) çözdü. 

KDK'den yapılan açıklamaya göre, bu ay başında emekli olan polis  memuru, POLSAN'daki birikmiş emeklilik yardımı eksik hesaplanınca KDK'ye  başvurdu.

 Polis memuru başvurusunda, 1995'te POLSAN'a üye olduğunu, ateşli silah  yaralanması sebebiyle 2013'ten itibaren idari polis olarak görev yaptığını  belirtti.

Eylül başında emekli olan polis memuru, POLSAN'dan birikmiş  ikramiyesini almak istediğinde ise sandıktan 2013'e kadar birikmiş emeklilik  tutarının verileceği, kalan altı yıllık kısmın ise nemasız aidat olarak  ödenebileceği cevabını aldı.
 
KDK'ye başvuran vatandaş, POLSAN sistemi üzerinden ödemiş olduğu tüm  aidatların nemalandırılarak tarafına verilmesini talep etti. KDK, gelen başvuru  üzerine POLSAN'la görüşerek, konunun yeniden incelenmesini istedi.
 
POLSAN'ın KDK'nin devreye girmesiyle yaptığı ikinci incelemeden sonra  şikayetçi polis memuruna birikmiş olan aidatları ve emeklilik ikramiyesini  nemalandırılarak ödemesiyle sorun çözüldü.