Zincir marketlerde artık bu ürünler satılmayacak!

Yapılan yeni düzenlemede bundan sonra açılacak olan marketlerin otoyol kenarlarında olması ve bin 500 metrekareden küçük alanda hizmet veren zincir marketlerde kozmetik ve kırtasiye ürünlerinin satışının yasaklanması yer alıyor.

Zincir marketlerde artık bu ürünler satılmayacak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Market ve pazarlardaki fahiş fiyatlara karşı yeni düzenleme geliyor. Zincir marketlerin otoyol kenarlarında kurulması düşünülüyor. AK parti, şu anda mahalle aralarında bulunan mevcut marketlerin durumlarının korunacağını ifade ediyor. E-ticaret ile uğraşanlara bazı alanlarda vergi muafiyeti getirilmesi de planlanıyor.

Edinilen bilgilere göre bir yandan tarım kooperatiflerinin market sayısı artırılırken diğer yandan perakende düzenlemesi ile vatandaşın ucuz ürüne ulaşmasının sağlanması hedefleniyor. Düzenlemede, bin 500 metrekareden küçük alanda hizmet veren zincir marketlerde kozmetik ve kırtasiye gibi ürünlerinin satışının yasaklanması tartışılıyor.

Çalışma kapsamında, Süpermarket Ombusmanlığı sistemi de değerlendiriliyor.  Düzenleme ile perakendeciler ve tedarikçiler tedarik sözleşmeleri yapacak. Pazarlama maliyetleri ve raftan çıkarma işleri mevzuata uygun hale getirilecek. Mevzuat ihlali durumunda süpermarket ombudsmanı devreye girecek. Soruşturma ve ceza süreçlerini yönetecek.