'İl Müdürlüğü'ne geçici bir atama yapıldı'

AK Parti MKYK Üyesi, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı, Milletvekili Metin Bulut, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne yapılan geçici atamayla ilgili sorularımızı yanıtladı. Milletvekili Bulut 'Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerinin yapısı değiştirildi. KYK İl Müdürlüğü ile birleştirildi ve adı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü oldu. Geçmişteki kamu hastaneleri yönetim şekline doğru gidiliyor. Mevzuat değişikliği olunca vekaleten ilimize de bir arkadaşımız atandı.' derken ilerleyen günlerde bu göreve kamuoyunun güvendiği ve spor konusunda da donanımlı bir ismin getirilip getirilmeyeceği merak ediliyor.

'İl Müdürlüğü'ne geçici bir atama yapıldı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı bulunan KYK ile spor müdürlükleri hatırlanacağı üzere 1 Ocak itibariyle tek çatı altında toplanmıştı. Bu değişim 81 ilde de gerçekleşirken, ilimize geçici olarak Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak Suphi Döner atanmıştı. Bu konuyu AK Parti MKYK Üyesi, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı, Milletvekili Metin Bulut’a sorduk…

“İL MÜDÜRLÜKLERİNİN YAPISI DEĞİŞTİRİLDİ”

İl Müdürlüklerinin yapısının değiştirildiğini hatırlatarak sözlerine başlayan Milletvekili Bulut; “Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerinin yapısı değiştirildi. Geçmişteki kamu hastaneleri yönetim şekline doğru gidiliyor. Öncelikle Spor Hizmetleri Müdürü olacak. Spor ile ilgili bilgi, deneyim ve tecrübesi olacak bir Müdür. Daha sonra gençlikle ilgilenen, gençlik konusunda bilgisi ve donanımı olacak bir Gençlik Hizmetleri Müdürü . Son olarak da kredi yurtlara bakan yani Yurt Hizmetleri Müdürü olacak. Yani bu model kamu hastaneleri örneğinin biraz daha üstünde bir model olacak. Bunların üstünde de bir tane temsilci olacak. İsmi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak geçtiği için belki böyle bir şey düşünüldü.” dedi.

“MEVZUAT DEĞİŞİKLİĞİ OLUNCA GÖREVLENDİRMEYLE BİR ARKADAŞIMIZ İLİMİZE ATANDI”

Değişimin ardından Elazığ Gençlik Spor İl Müdürlüğüne geçici bir atama yapıldığını ifade eden AK Parti MKYK Üyesi, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı, Milletvekili Metin Bulut; “Bu kapsamda ilimizde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne geçici bir atama yapıldı. Bu atamalar ülkemizin bütün illerinde gerçekleştirildi. Bir mevzuat değişikliği olunca vekaleten ilimize de bir arkadaşımız atandı. Eğer bu arkadaşımızdan memnun kalınırsa göreve devam edebilir. Böyle bir tasarruf olabilir.

SEDAT ACAR NE OLACAK?

Biz eski müdür Sedat Acar beyle, hemşehrimizle ilgili de başka bir ilde değerlendirilmesiyle alakalı konuşmalarımızı gerçekleştirdik. Bu konuyla ilgili bakanlık da sıcak bakıyor olaya. İnşallah o müdürümüzü de farklı bir ile göndereceğiz.” ifadelerinde bulundu.

YENİ İL MÜDÜRÜ ATAMASI YAPILACAK MI?

Öte yandan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne vekaleten atanan il müdürü yerine ilerleyen günlerde yeni bir atamanın yapılıp yapılmayacağı kamuoyunun güvendiği ve spor konusunda da donanımlı bir ismin getirilip getirilmeyeceği merak ediliyor.

SPOR KAMUOYU SPOR GEÇMİŞİ BULUNAN BİRİNİ İSTİYOR

Hatırlanacağı üzere bu atamanın ardından spor kamuoyunda ve bazı Elazığlılar tarafından yerinde bir değişiklik olmadığı, spora daha hakim, spor konusunda uzman bir ismin atamasının yapılmasının daha uygun olacağı görüşleri sıkça yer almıştı.