Diyarbakır'da kardeşlik sofrası kurulacak

Diyarbakır ve İstanbul AK Parti il başkanlıkları yarın Dağkapı Meydanı'nda gönül köprülerinin güçlendirilmesi amacıyla iftar etkinliği düzenleyecek. Etkinlik kapsamında 5 bin kişiye iftar çadırından yemek dağıtılacağını belirten AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, ayrıca 5 bine eve de yemek dağıtılacağını belirtti.

Diyarbakır'da kardeşlik sofrası kurulacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyarbakır ve İstanbul AK Parti il başkanlıkları yarın Dağkapı Meydanı’nda gönül köprülerinin güçlendirilmesi amacıyla iftar etkinliği düzenleyecek. Etkinlik kapsamında 5 bin kişiye iftar çadırından yemek dağıtılacağını belirten AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, ayrıca 5 bine eve de yemek dağıtılacağını belirtti.

Ramazan ayı dolayısıyla AK Parti Diyarbakır ve İstanbul İl Başkanlıkları tarafından Dağkapı Meydanı’nda yarın iftar etkinliği gerçekleştirilecek. AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar ve İstanbul İl Başkan Yardımcısı Cihan Öztunç, konuya ilişkin basına açıklamalarda bulundu. Etkinliğin yapılacağı alanda incelemelerde bulunan Akar, yarın meydanda 5 bin kişiye iftar yemeği verileceğini ayrıca 5 bin aileye de yemek dağıtılacağını kaydetti.

“Gönül köprülerini kuvvetlendireceğiz”

Diyarbakır’ın zor günlerinde de İstanbul İl Başkanlığını her türlü desteği verdiğini hatırlatan Akar, “Yarın yapılacak olan iftar programında başta Sur halkı olmak üzere vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. Sur’da terör hadiseleri yaşanırken İstanbul teşkilatımız o günlerde gelip, hep birlikte terör mağdurlarının yarasını sarmaya beraber koştuk. Bu gönül köprülerini kuvvetlendireceğiz, daha güçlü hale getireceğiz” dedi.

“Diyarbakır halkını davet ediyorum”

AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Cihan Öztunç da geçtiğimiz yıl yaşanan terör olayları sırasında İstanbul milletvekilleri, il yöneticileriyle birlikte Diyarbakır halkına destek olmak için geldiklerini ve kardeşlik köprüsü kurduklarını ifade etti. Aynı ekiple yarın iftar etkinliğine katılacaklarını kaydeden Öztunç, “Bugün Diyarbakır daha rahat bir günde ama biz iftarımızı yine aynı ekiple yarın burada yapacağız. Diyarbakırlı kardeşlerimizle tekrardan kucaklaşacağız, birlikte iftar açacağız. Bütün Diyarbakır halkını yarın Dağkapı Meydanı’nda vereceğimiz bu iftara davet ediyorum. Kardeşlik hukukunun tesis edildiği bir iftar programını birlikte icra ederiz ümidiyle bütün Diyarbakır halkını davet ediyorum” diye konuştu.