Elazığ'da depremde yıkılan okulların durumu ne olacak?

Okulların açılmasına sayılı günler kala vatandaş, endişe içerisinde il yöneticilerinden açıklama bekliyor.

Elazığ'da depremde yıkılan okulların durumu ne olacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ'da 24 Ocak'ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından il genelinde ağır ve orta hasarlı 27 okula yıkım kararı verildi. 

Bu okulların yıkım kararının ardından Kolin İnşaat Celal Koloğlu, Final Okulları İbrahim Taşel, Güven Hastanesi Nüket Küçükel Ezberci, Har Holding Burak Soylu, Ziver Holding Veysel Demirci ve iş dünyasından birçok kişi okulların yapımını üstelediğini açıkladılar. 

Yukarıda belirtiğimiz firmaların üstlendikleri okulların da kısa sürede eğitime hazır hale getirileceği belirtildi. 

Ancak yıkılan okulların akıbeti ile alakalı olumlu yönde her hangi bir gelişme yaşanmadığı kamuoyu tarafından bilinmekte.  

‘ÇIKIN BİZLERİ AYDINLATIN’

Haber merkezimize ulaşan Öğrenci Velisi Nurhan Dağdelen konuyla ilgili açıklama yaparak ‘Yıkılan okulların henüz yapımını başlamadılar. Koronavirüsten dolayı ben çocuğumu başka okula göndermek istemiyorum. Çünkü  yoğunluk oluşacak. Kalabalık olacak ve çocuğum hem sınav stresi hem de sağlık stresi çekmesin. Ben buradan ilk önce söz veren firmalara iş adamlarına sesleniyorum. Ne zaman yapımına başlanılacak söz verdiğiniz okullar. Ardından ilimiz valisine, belediye başkanımıza ve milletvekillerimize, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne sesleniyorum. Çıkın bizleri aydınlatın. Biz zaten deprem mağdurlarıyız. Birde bu sorunlar bizim ve çocuklarımızın psikolojisini alt üst etmesin’ ifadelerine yer verdi. 

Ali Ersoy ise ‘Elazığ depreminin ardından yaklaşık yedi ay geçti. Okulların birçoğu yapılmadı. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ve Milli Eğitim Bakanlığının bu konuya el atmasını istiyorum.” dedi.