Elazığ'dan kısa kısa

8 Mart 2017- Elazığ Haberleri

Elazığ'dan kısa kısa
TAKİP ET Google News ile Takip Et

VALİ ZORLUOĞLU KADINLAR GÜNÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Zorluoğlu, mesajında, kadınların her alanda sahip oldukları haklarına sahip çıkmaları, toplumda layık oldukları saygın yeri almaları ve sorunlarına çözüm aramaları açısından 8 Mart'ın önemli bir gün olduğunu ifade ederek, şunlara yer verdi:

"Aile kurumunun direği, değerlerimizin temsilcisi ve koruyucusu olan kadınlarımızın‚ hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkan sağlayacak şartları hazırlamak‚ her tür ayrımcılığa karşı mücadele etmek‚ kadın erkek herkesin ortak  sorumluluğudur. Bu duygu ve düşüncelerle fedakarlığın ve özverinin timsali olan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü  kutlar, sevgilerimi  ve selamlarımı sunarım."


MİLLETVEKİLİ SERDAR;” KADINLARIMIZ, AİLE VE TOPLUMUN TEMEL DİREĞİDİR”

AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Ömer Serdar, kadınların toplumun her kademesinde önemli roller üstlendiğini söyledi.

AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Ömer Serdar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle açıklamalarda bulundu.

1977 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmasını kabul ettiğini belirten Milletvekili Ömer Serdar,” Kadınların, erkeklerle eşit haklara sahip olma mücadelesinin başlangıcı sayılan 8 Mart günü tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlar için dayanışma günü olarak kutlanmaktadır. Kadınlarımız, aile ve toplumun temel direğidir. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, üzerimizde emekleri ve hakları olan kadınlarımızı bir kez daha düşünmemiz gereken özel bir gündür”dedi.

Toplumsal yaşamın her kademesinde kadınların önemli roller üstlendiğini vurgulayan Serdar,” Kadınlarımız ülkenin her açıdan kalkınmasında, her zaman büyük pay sahibi olmuşlardır. Bir toplum gelişmek, ilerlemek istiyorsa felsefesinin temeline insanı, insanın da merkezine kadını yerleştirmelidir. Kadınlarımızı yalnızca bir gün değil, her gün hatırlamamız ve gelecek nesillerimizi yetiştiren kadınlarımıza hak ettikleri değeri vermemiz gerekmektedir. İnsanlığımızın ve inancımızı değeri de bunu tavsiye etmektedir” diye ifade etti.


MİLLETVEKİLİ AÇIKKAPI; “KADINLAR TOPLUMUMUZUN TEMEL TAŞI”

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle açıklama yapan AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, kadınların toplumun en önemli değerleri ve temel taşı olduğunu söyledi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle açıklama yaptı.

Kadınla ilgili bilinen en önemli hadislerden olan “cennet anaların ayakları altındadır” sözlerine vurgu yapan Milletvekili Ejder Açıkkapı,” Cenneti anaların ayakları altına seren bir dinin mensupları olarak kadınlar gününü sadece bir gün olarak değil her daim hatırlayan, kadınların toplumumuzun en önemli değerleri ve temel taşı olduklarını belirtmek isterim. Annelerimizin eşlerimizin evlatlarımızın en kıymetli varlıklar olduklarını biliyoruz. Kadınlarımız geçmişten bu güne önemli roller üstlendiklerini, tarihi şahsiyetlerin tarihe damga vurduğunu biliyoruz” dedi.

Sözlerine kadınların tarihteki rolleriyle devam eden Milletvekili Açıkkapı,  Nezahat Onbaşılar, Hatice Hanımlar, Zeynep Midolar, Halide Edipler, Münevver Saimeler, Erzurumlu Kara Fatma Lakaplı Fatma Seherler, Nene Hatunları” anlatarak devam etti.

15 Temmuz’un şehit kadınlarına da vurgu yapan Açıkkapı, “ 15 temmuzda hayatını ülkesi için feda eden polis memurlarımız Zeynep sağır, Selda Güngör, Kübra Doğanay, Demet Sezen, Cennet Yiğit, Gülşah Güler ile sivil kahramanlarımız,  Ayşe Aykaç, Sevgi Yeşilyurt ve Türkan Türkmen Tekinler unutulmayacaktır”diye konuştu.

Kadınlar günüyle ilgili açıklamasının ardından 8 Martta 2010’de Okçular’da yaşanan  6.0 büyüklüğündeki depremi de hatırlatan Açıkkapı, hayatını kaybeden 42 kişiyi anarak bir daha benzerinin yaşanmamasını diledi.


BAŞKAN YANILMAZ’DAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle yayımladığı mesajında, “Karşılıksız fedakarlığın, emeğin, merhametin ve sevginin sembolü, geleceğimizin yol göstericileri kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

Başkan Yanılmaz yayımladığı mesajında şunları kaydetti: “Kadınlarımız tarih boyunca ilerleme ve gelişmemizde her zaman kilit noktada yer almıştır. Dün cephede savaşan, cephane taşıyan Nene Hatunlar, Şerife bacılar, bugüne geldiğimizde ise 15 Temmuz gecesi tanklara, toplara, mermilere kendilerini siper ettiler ve bu uğurda şehadete yürüdüler. 15 Temmuz’un kahraman kadınlarına teşekkür ediyorum. Toplumun yol haritasını çizen geleceğini şekillendiren kadınlarımızın bu dirayet ve cesaret dolu yürekleri yarınlar için en büyük dayanaklarımızdan biridir.

Yine dünyanın dört bir yanında özellikle İslam coğrafyasında zulme maruz kalarak, yaşam mücadelesinin merkezinde yer alan kadınlarımız için, yaşadıkları acıların son bulmasını ve yaşanabilir bir dünya temenni ediyorum.

Bizi biz yapan, toplumun temel taşı olan kadınlarımızın gücü, daha iyi ve daha yaşanabilir bir dünya için ışık tutacaktır. Karşılıksız fedakarlığın, emeğin, merhametin ve sevginin sembolü, geleceğimizin yol göstericileri kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”


BAŞKAN ALAN GAZİ HUZUR EVİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Gazi Huzur Evi ile medya kuruluşlarında görev yapan bayanları ziyaret ederek günün anısına buket takdim etti.

KADINLAR TOPLUMUN TEMEL DİREĞİDİR

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle, Elazığ TSO bayan personelleri ile stajyer öğrencilere, Kanal E, Kanal Fırat ve Kanal 23 bayan personellerine buket takdim etti. Gazi Huzur Evindeki yaşlı bayanları da ziyaret ederek her biriyle ayrı ayrı sohbet eden Başkan Alan burada da buket takdim etti.

Başkan Alan kadınların yılda bir gün değil yılın her günü baş tacı edilmesi gerektiğini ifade ederek, “Kadınlar toplumumuzun temel direğidir. Onlar olmadan bir toplumun ayakta kalma şansı yoktur. Bugün medya kuruluşlarımızı ziyaret ederek Elazığ’daki tüm bayanların gününü onlar nezdinde kutlamak istedik. Yine Odamızda çalışan bayanlara buket takdim etmek suretiyle tüm çalışan bayanlarımızı anmak istedik. Tüm bunlarla birlikte eli öpülesi ve asla unutulmaması gereken yaşlı annelerimizi, ninelerimizi anma adına Gazi Huzurevini ziyaret ederek çok duygusal anlar yaşadık. Onların hayır duaları ile bugün bizler ve bu ülke ayakta. Huzurevinde kalan büyüklerimizin devletimize olan duaları bizleri duygulandırdı. Bu güzel gün anısına onları ziyaret etme ve hayır dualarını almayı Yüce Allah (c.c) bizlere nasip etti. Ben bu vesile ile, bir kez daha tüm şehit anneleri, eşleri ve bizlere emanet edilen yakınları başta olmak üzere tüm kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, en derin saygılarımı sunuyorum” dedi.


FÜ'DE 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Fırat Üniversitesi (FÜ) 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü çeşitli etkinliklerle kutladı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla FÜ'de, ilk etkinlik  üniversitenin Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (FÜKÇAM) tarafından “Geleceğin Kadın Ressamları” konulu resim sergisinin açılışı oldu. Serginin açılışına, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Asiltürk, FÜKÇAM Müdürü Doç. Dr. Bahar Demirel, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutladığını belirten Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, "FÜKÇAM ile Eğitim Fakültesi Resim bölümünün ortaklaşa düzenlediği resim sergisinin böylesi anlamlı bir günde açılmasından dolayı çok mutluyum. Kadınların hemen hemen hayatın her alanında etkin olmalarını görmekten çok memnunum" dedi.

İkinci etkinlik ise, Eğitim Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı oldu.

Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen programa, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mukadder Boydak Ozan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mukadder Boydak Ozan, Osmanlıdan günümüze kadar bakıldığında kadınların, erkeklerle birlikte sosyo-kültürel ve siyasal tarihimizin inşasında büyük roller üstlendiğini belirtti.

Program, öğrenciler tarafından hazırlanan şiirlerin okunması ile sona erdi.


BAYAN KUAFÖRLERE EĞİTİM VERİLDİ

Kovancılar Esnaf Odası tarafından ilçede bulunan bayan kuaförlere hijyen ve iletişim eğitim verildi.

BAŞKAN ÖZDOĞAN: “ESNAFLARIMIZA EĞİTİMLERİMİZ DEVAM EDECEK”

Kovancılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Özdoğan, Göreve geldikten sonra birçok meslek dalına eğitim verdiklerini ifade ederek esnaflara eğitimi çok önemsediklerini söyledi.

Tüm esnaf dallarında olduğu gibi kuaförlük mesleğinde de hijyenin çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Özdoğan, “Bugün ilçemizde bulunan bayan kuaförlere hijyen ve iletişim eğitimi verdik. Eğitime katılan esnaflarımıza çok teşekkür ediyorum. Kuaförlük mesleğinde hijyen çok önemli. Esnaflarımız zaten hijyen konusunda çok dikkatliler. İlçemizde gün geçtikçe artıyor bayan kuaförlerimizin sayısı buda bizleri çok mutlu ediyor. Biz Kovancılar esnaf odası olarak her zaman bayan esnaflarımızın yanındayız. Eğitimlerimizde esnaflarımıza ayrıca ilişim konusunda da eğitim verdik. Eğitmenlerimiz tarafından esnaflarımıza müşterilerine nasıl hitap edilmesi konusunda bilgiler verildi. Kovancılar esnafımız ilçemizin yüz akıdır.Bizler oda olarak esnaflarımızın faydasına olan tüm çalışmaların içinde olduk olmaya da devam edeceğiz.Bugünkü eğitimlerimiz de bizlere destek olan Kovancılar Belediyemize çok teşekkür ediyorum.Tüm bayanlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutluyorum” dedi.