Elazığ'dan kısa kısa

15 Mart 2017 - Elazığ Haberleri

Elazığ'dan kısa kısa
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ELAZIĞ'DA KİTAP OKUMA PROJESİ

Kan Arıyorum Yardımlaşma ve Eğitim Derneği (KAYED)  "7'den 70'e kitap okuma projesi" kapsamında Şehit Öğretmen Nadir Ozan İlkokulu kütüphanesine kitap yardımı yaptı.

KAYED Genel Başkan Yardımcısı Oguzhan Danış, yaptığı açıklamada, çocuklara küçük yaşta okuma alışkanlığı kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Bu kapsamda Şehit Öğretmen Nadir Ozan İlkokulu kütüphanesine 150'ye yakın kitap hediye ettiklerini kaydeden Danış, "Yardım organizasyonlarını gerek özel firmalar gerekse halk eğitime bağlı olarak düzenliyoruz. Tamamen toplumumuza yönelik, toplumumuzu bir adım daha ileriye taşımak anlamında derneğimiz tamamen gönüllü olarak hizmet veriyor. " diye konuştu

Şehit Öğretmen Nadir Ozan İlkokulu Müdürü Selahattin Gürgöze ise, KAYED'in kitap yardımının öğrencilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi.


BAŞKAN ALAN ZİÇEV’İ ZİYARET ETTİ

Kısa adı ZİÇEV olan Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Elazığ Şubesini ziyaret ederek Vakıf Başkanı Mehmet Güleç ile görüşen Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, Vakfı Elazığ’da son derece hayırlı bir işe imza atarak hizmet verdiğini söyledi.

100 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR

Vakıf Başkanı Mehmet Güleç ile Vakıf Yönetim Kurulu Üyeleri, Başkan Alan ve STK temsilcilerine Vakıf kuruluşu ve çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.

Güleç halen üç ayrı binada sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki grup halinde toplam 100 öğrenciye bireysel, gurup, fizyoterapi ve el becerilerini geliştirme eğitimleri verdiklerini ifade ederek, sosyal bir sorumluluğu da yerine getirmenin huzuru içinde olduklarını söyledi.

ELAZIĞ TSO OLARAK HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

Vakıf ve Özel Makbule Ölçen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin çalışmaları hakkında bilgiler alan Başkan Alan, toplumda kimin ne zaman engelli yada yardıma muhtaç olacağının belli olmadığını belirterek, “Sayın Başkanım, burada gerçekten çok kutsal bir hizmet veriliyor. Çoğu zaman ailelerin dahi sorunlu olan bu çocuklara bakmaktan usandıklarına şahit oluyoruz. Burada haftanın 5 günü bu çocukların korunması, ailelerin bir nebze olsun rahatlaması, yardıma muhtaç bu çocuklarımızın eğitim ve el becerileriyle birlikte fizyoterapi ihtiyaçlarının karşılanması her türlü takdirin üzerindedir. Gelişmiş ve medeni toplumlar bu tür çocuklarını koruyan ve geleceğe hazırlayan ülkelerdir. Bu vesile ile sizleri kutluyorum. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak ve şahsım adına her çalışmanıza ve projenize destek olmaya ve katkı sağlamaya hazır olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Bu güzel ortamların oluşmasında tüm emeği geçenleri de bir kez daha kutluyorum. Bu hayırlı hizmette Yüce Allah (c.c)’ın yar ve yardımcınız olması temennisiyle saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.


ELAZIĞ'DA ÖĞRENCİLERE UYGULAMALI KUAFÖRLÜK EĞİTİMİ

Elazığ'da, güzellik ve saç bakımı bölümünde öğrenim gören öğrencilere uygulamalı kuaförlük eğitimi verildi.

Elazığ Berberler ve Kuaförler Odası tarafından,İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Güzellik ve Saç Bakımı Bölümünü okuyan öğrencilere uygulamalı kuaförlük eğitimi verildi.   Okulun toplantı salonunda gerçekleşen programa, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nizamettin Türkoğlu, İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Türkoğlu, bayan kuaförler ve öğrenciler katıldı.

Kadınların bilgi ve birikiminin ülkelerin gelişiminde önemli bir yere sahip olduğunu belirten  Okul Müdürü Ahmet Türkoğlu, "Vatanını seven ülkesine ihanet etmeyen  bir nesil ancak ve ancak eğitilmiş bilinçli kadınlar  sayesinde olacaktır. Güzellik ve saç bakımı meslekler içerisinde titizlik isteyen, özveri ve sabrın ön planda olduğu bir alandır. Her müşterinin beğeni ve beklentisi farklı olduğundan sabrı ve yeteneği olmayan bu mesleği yapmakta zorlanır" dedi.

Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nizamettin Türkoğlu ise, güzellik ve saç bakımı bölümünü okuyan öğrencilerin okulda öğrendiklerinin pratiğe katmasının önemli olduğunu söyledi.

Program bayan kuaförler tarafından öğrencilere uygulamalı topuz eğitiminin verilmesiyle sona erdi.


FIRAT EDAŞ KURUMSAL İLETİŞİM YÖNETİCİLİĞİ ELAZIĞ YEREL BASINIYLA İLETİŞİM TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİ

Fırat EDAŞ Kurumsal İletişim Yönetmeni Selim Çetin tarafından Elazığ İl Müdürlüğü’nde yerel basın temsilcileriyle İletişim Toplantısı gerçekleştirildi. Basın kuruluşlarının temsilcileriyle gerçekleştirilen toplantı da görüşülen konularla ilgili yapılan basın açıklamasında;

‘’Bölge genelinde yerel basınla iletişim anlamında çalışmaların direkt iletişim kanalları oluşturularak sıklıkla devam ettirileceği, şuana kadar yapılmış olan proje ve PR çalışmalarına önümüzdeki süreçte de aralıksız ve yoğun bir şekilde devam edileceği ifade edildi. Bu süreçte yerel basının önemi ve desteğine çok daha fazla ihtiyaç duyulacağının altı çizilmiş olup, gerçekleştirilecek her tür proje ve faaliyetlerin kamuoyuna duyurulması, dolayısıyla halkın bilgilendirilmesi, sektörle ilgili sunulan hizmetlerin bilinirliğin sağlanması, müşterilerin bilgiyi basın aracılığıyla edinmelerinin önemine değinildi. Elazığ ile ilgili diğer konularda değerlendirilmiş olup, Kurumsal İletişim Yönetmeni Selim Çetin davetini kırmayarak ziyaretine gelen tüm yerel basın mensuplarına teşekkür ederek, Belirli aralıklarla yerel basınımızın tüm paydaşlarının katılım sağlayacağı iletişim toplantılarına devam edileceği’’ açıklaması yapıldı.


ALAN: DIŞ TİCARET SEMİNERİNE TÜM ÜYELERİMİZİ BEKLİYORUZ

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris ALAN, Ekonomi Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinatörlüğünde, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) ve Elazığ TSO organizasyonuna 16 Mart 2017 Perşembe günü  Elazığ Hilton Hotel’de yapılacak olan Dış Ticaret Bilgilendirme Toplantısına Oda Üyeleri ve konuya ilgi duyan tüm kesimleri davet etti.

HEDEFİMİZ İLİMİZ İHRACATININ ARTMASINA KATKI SAĞLAMAKTIR

Başkan Alan konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “2017 yılı Ocak ayı içerisinde Ekonomi Bakanlığı, TOBB, TİM ve DAİB gibi kurumlarla yapılan görüşme ve yazışmalar neticesinde ilimizde çok geniş katılımlı bir dış ticaret semineri yapılması hususunda 16 Mart 2017 Perşembe tarihi belirlenmiştir. Konusunda uzman olan ve il dışından teşrif edecek çok sayıda konuşmacının bilgi paylaşımı toplantısına tüm üyelerimiz başta olmak üzere konuya ilgi duyanların katılımını bekliyoruz.

ilimizde; İhracat konusunda bilinirliğin artırılması, bölgede yapılan üretim, ticaret ve ihracata katkı sağlanması ve sürdürülebilirliğin devamı amacıyla, Elazığ Hilton Hotel'de, yapılacak olan seminerin ilimiz ihracatının artmasına, ihracatçı firma sayımızın yükselmesine ve üretim yapan firmalarımızın ihracatla ilgili yeni bir sürece girmesi öncelikli hedefimizdir. Bu düşüncelerle yapılacak olan toplantının hayırlı olmasını diliyor, saygılar sunuyorum” dedi. 

WhatsApp Haber Hattı: 0542 800 23 00