Elazığ TSO'dan kanyon açıklaması

Malatya Valisi Aydın Baruş'un kanyonlara düzenlediği gezide yaptığı açıklama ile ilgili Elazığ Ticaret Odası'ndan da açıklama geldi.

Elazığ TSO'dan kanyon açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım tarafından keşfedilen 'Saklıkapı Kanyonu' ve 'Kara Leylek Kanyonu' Ülke ve dünyada gündemini korurken Malatya Valisi Aydın Baruş’un kanyonlara düzenlediği gezide yaptığı açıklama Elazığ kamuoyunda tepki toplamıştı. Konuyla ilgili Elazığ TSO'dan açıklama geldi.

 

İşte Elazığ TSO’nun açıklaması:

Bilindiği üzere 2 yıl gibi bir süredir başta Valimiz  Çetin Oktay Kaldırım olmak üzere, Milletvekillerimiz  Metin Bulut,  Sermin Balık, Tolga Ağar,  Zülfü Demirbağ, Gürsel Erol, Belediye Başkanımız  Şahin Şerifoğulları ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler şehrimizin turizmine kazandırılmasından büyük mutluluk ve memnuniyet duyduğumuz Elazığ’ın Baskil İlçesi sınırları içerisinde yer alan Karaleylek ve Saklıkapı kanyonları ile ilgili çalışmalar sürdürüyor, bu eşsiz güzellikteki doğa harikası kanyonların turizme kazandırılması için gayret ediyoruz. Özellikle Valimiz Çetin Oktay Kaldırım’ın bu konudaki hassasiyeti ve bulunduğu girişimler aşikardır.

Elazığ’ın Baskil ilçesi sınırları içerisinde yer alan ve doğal güzelliği ile görenleri hayran bırakan Karaleylek ve Saklıkapı kanyonlarımız Valimiz  Çetin Oktay Kaldırım’ın öncülüğünde yapacağımız çalışmalar ve bu alana yapılacak yatırımlarla daha bir anlam kazanacak ve ülkemiz turizmine kazandırılarak uluslararasıbilinirliği olan bir statüye kavuşacaktır.

Elazığ Valimiz  Çetin Oktay Kaldırım ile mevkidaş olan kıymetli Malatya Valimiz  Aydın Baruş’u yayınladığı paylaşımdanda anladığımız üzere çok etkilendiği, Baskil ilçemizdeki  Karaleylek ve Saklıkapı kanyonlarımızda ağırlamak, kendisine bu eşsiz güzellikleri yerinde göstermek isteriz.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Malatya Valimiz  Aydın Baruş ve heyetini Baskil ilçemizdeki Karaleylek ve Saklıkapı kanyonlarına düzenleyeceğimiz tur programı için ilimize davet ederken,  Malatya sınırları içerisinde turizme kazandırılabilecek, keşfedilmeyi bekleyen birçok doğal güzelliğin olduğunu hatırlatıyor bu güzelliklerinde sayın Vali Aydın Baruş tarafından ortaya çıkarılacağından hiçbir şüphemiz olmadığınıda özellikle belirtmek istiyoruz.

Biz il olarak turizmin bölgesel olarak yaklaşılması gereken ve yoğun bir işbirliği gerektiren bir alan olduğunu düşünüyoruz. Burada her ilin varlıklarına ve değerlerine saygı duyarak ve kısır tartışmalardan uzak durarak hareket edilmesi ehemmiyet arzetmektedir.

SONDAKİKA23.COM - HABER MERKEZİ