Elazığlılardan büyük tepki!

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım tarafından keşfedilen 'Saklıkapı Kanyonu' ve 'Kara Leylek Kanyonu' Ülke ve dünyada gündemini korurken Malatya Valisi Aydın Baruş'un kanyonlara düzenlediği gezide yaptığı açıklama Elazığ kamuoyunda tepki topladı.

Elazığlılardan büyük tepki!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da Baskil ve Keban ilçeleri arasında bulunan ve 9 milyon yıl öncesine ait olduğu düşünülen kanyonlar Vali Kaldırım tarafından keşfedilip dünyaya tanıtılmıştı.

Yapılan birçok ziyaret ile turizme kazandırılmaya çalışılan kanyonları ziyaret eden Malatya Valisi Aydın Baruş’un orada yaptığı açıklama Elazığ’da tepkilere neden oldu.

"Bu havza üzerinde çok sayıda kanyon var. Gerçekten tabiat harikası ve eşsiz doğa güzelliklerini temaşa edebileceğiniz, yaban hayatının her türlü güzellikleriyle hüküm sürdüğü bir havza. Burayı turizme kazandırmamız lazım. Özellikle macera, yürüyüş seven ve aynı zamanda da su sporlarından hoşlanan insanları bu yöreye daha çok çekmemiz lazım. Bunun için bu doğal güzellikleri tanıtmamız gerekiyor." Diyen Baruş, şöyle devam etti:

"Tüm doğa ve sporseverleri buraya davet etmek için çalışmalar yürüteceğiz. İnşallah Fırat Kalkınma Ajansı ve Malatya Valiliği olarak bazı çalışmalarımız olacak. Burada yürüyüş rotaları oluşturmak ve suyolunu etkin bir şekilde kullanmamız gerekiyor. Fırat Nehri kenarında suyoluyla geldiğiniz zaman da görebileceğiniz eşsiz güzellikler var. Vatandaşlarımız Malatya'nın güzelliklerini, Fırat'ın güzelliklerini gelip görsünler istiyoruz."

Vali Çetin Oktay Kaldırım tarafından keşfedilen ve Baskil ile Keban ilçesinin ortasında yer alan kanyonların Malatya tarafından sahiplenilmesi Elazığ kamuoyunu rahatsız etti.

SONDAKİKA23.COM - HABER MERKEZİ