Elazığ'dan kısa kısa

20 Mart 2017 – Elazığ Haberleri

Elazığ'dan kısa kısa
TAKİP ET Google News ile Takip Et

VALİ ZORLUOĞLU NEVRUZU KUTLADI

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Nevruz Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

Zorluoğlu, mesajında, doğanın uyanışını temsil eden ve bahar bayramı olarak kutlanan nevruzun aynı zamanda "yeni gün" anlamına geldiğini aktardı.

Türk dünyasında ve Türkiye'de bayram olarak kutlanan nevruzun kardeş topluluklar ile milli ve kültürel bağları pekiştirdiğini, dayanışma ve yardımlaşma duygusunu kuvvetlendirdiğini dile getiren Zorluoğlu, "Kış mevsiminin sona erip baharın başlangıcını müjdeleyen ve aynı zamanda bolluğun, bereketin de sembolü olan Nevruz Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlar, sevgi ve selamlarımı sunarım." ifadesini kullandı


ELAZIĞ’DA ÖĞRENCİLER ÇANAKKALE ZAFERİ’Nİ KUTLADI

Elazığ’da öğrenciler, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümünü coşkuyla kutladı.

Özel bir okul tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümü nedeniyle etkinlik düzenlendi. Etkinliğe, okul yöneticileri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. İlk olarak kendi yaptıkları resim sergisini gezen öğrenciler daha sonra şarkılarla Çanakkale Zaferi'ni kutladı.

Türk tarihi için önemli zafer günlerinden biri olan Çanakkale Zaferi'ni kutladıklarını ifade eden Müdür Vekili Pınar Çeçen, “Vatanı için canını feda eden aziz Mehmetçiklerimizi anmak için toplandık. Burada gördükleriniz görsel sanatlar, öğrencilerimiz öğretmenleriyle birlikte yaptıkları çalışmaların ürünüdür. Çanakkale'nin ruhunu öğrencilerimize yaşatmak için yapılan bu projede öğrencilerimizin katkısı yüzde 90'dır. Öğretmenlerimiz sadece onları yönlendirmişlerdir. Ayrıca Çanakkale Zaferi'ni anlatan sergimiz bir hafta boyunca ziyaretçilere açık olacak” dedi.

Etkinlikte öğrencilerin yaptığı resimlerin sergilendiğini dile getiren Görsel Sanatlar Öğretmeni Tahire Hüseyniklioğlu, başta anıtları ve daha sonra mezar taşlarındaki isimleri ve Gazi Mustafa Kemal'in albümünü sergilediklerini söyledi.


ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ'NİN 102. YILI

Keban'da, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla program düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Hacı Fevzi Efendi Konferans Salonu'nda düzenlenen programda, Keban Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Merve Turan ”Çanakkale Destanı”, Keban Kız Meslek Anadolu Lisesi öğrencisi Ümran Altunbaş da "Dua" şiirini okudu.

Programın sonunda, 18 Mart Çanakkale konulu resim, şiir ve kompozisyon dalında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Programa Kaymakam Hayrettin Baskın, Belediye Başkan Vekili Ahmet Demir, İlçe Emniyet Müdürü Recep Yeşil, İlçe Jandarma Komutanı Nursi Çağlak, diğer yetkililer ile vatandaşlar katıldı.


DESTANSI ZAFERE MEHTERLİ KUTLAMA

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102. yıldönümü,  Elazığ Belediyesi Mehter Takımının verdiği muhteşem konserlerle kutlandı.

Elazığ Belediyesi tarafından inanç ve imanın zaferi olarak dünya tarihine yön veren Çanakkale Zaferi'nin 102. Yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Elazığ Belediyesi Mehter Takımı, Hankendi ve Kazım Karabekir Ortaokulu’nda düzenlenen Çanakkale Zaferi'nin 102. yıldönümü etkinliklerinde öğrencilerle buluştu. Öğrencilerin okuduğu şiirlerle başlayan programda, birer konser veren mehter takımına, öğrenciler büyük bir coşkuyla eşlik etti. Mehter Takımının Çanakkale türküsü ve marşlardan oluşan gösterileri, öğrenci ve öğretmenlerden büyük alkış aldı.

Hankendi Ortaokulu Müdürü Cahit Esen, Çanakkale Zaferinin yıldönümünde, öğrencilerin Çanakkale ruhunu tanımaları adına düzenledikleri kutlamalara Mehter Konseri ile katkı sağlayan Elazığ Belediyesi’ne teşekkür etti.


ELAZIĞ’DA “EV SÜS HAYVANI SATICILARI EĞİTİMİ”

Elazığ’da "Ev Süs Hayvanı Satıcıları Eğitimi” verildi.

Elazığ’da ev süs hayvanı satışı yapan ve olmak isteyen gönüllülere “Ev Süs Hayvanı Satıcıları Eğitim" semineri Belediye Kültür Merkezinde verildi. Belediye veteriner işleri müdürlüğü tarafından organize edilen seminerde eğitimler, Belediye, Fırat Üniversitesi,İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli veteriner hekimlerle, Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Elazığ Şubesinden mühendisler tarafından aktarıldı.

45 süs hayvanı satışı yapan ve olmak isteyen gönüllünün katıldığı eğitimde, kurumların mevzuatları anlatıldı.Seminerde, Hayvanları Koruma Kanunu hakkında da detaylı bilgilendirilme yapıldı.