Gazze'de can kaybı artıyor

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 478'e, yaralı sayısı ise 12 bin 65'e yükseldi.

Gazze'de can kaybı artıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İsrail-Filistin arasındaki çatışmalar 12. günde devam ediyor. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref El Kudra yaptığı açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 3 bin 478’e, yaralananların sayısının ise 12 bin 65’e yükseldiğini duyurdu. El Kudra enkaz altında ise 600’ü çocuk olmak üzere yaklaşık bin 300 kişinin olduğu dair ihbar aldıklarını belirtti. Hastanelerin fiilen çöküş aşamasına girdiğini aktaran El Kudra, ilerleyen saatlerde sağlık hizmeti sunulmasının zorlaşacağını ifade etti.

Gazze'de can kaybı artıyor

HASTANE SALDIRISININ BİLANÇOSU NETLEŞTİ

El Kudra ayrıca, İsrail’in dün akşam saldırı gerçekleştirdiği Al Ahli Arab (Baptist) Hastanesi’nde ise 471 kişinin yaşamını yitirdiğini, 314 kişinin yaralandığını açıkladı. El Kudra, "Yapılan katliam etnik temizlik ve Filistin varlığına tehdittir. Hastaneleri hedef alma aşamasına gelen ve Baptist Hastanesi yerleşkesinde tarif edilemez bir katliam gerçekleştirmeye cüret eden İsrail, sağlık sistemi için ciddi bir tehdittir" ifadelerini kullandı.

Gazze'de can kaybı artıyor

MISIR’DA 3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada ise Gazze’deki hastane saldırısı nedeniyle ülke genelinde 3 günlük yas ilan edildiği duyuruldu. Açıklamada, "Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, Gazze’deki Al Ahli Hastanesi’nin bombalanması sonucu hayatını kaybeden masumlar ve kardeş Filistin halkının halkının tüm şehitleri için Mısır Arap Cumhuriyeti genelinde 3 günlük yas ilan etme kararı aldı" denildi.

Gazze'de can kaybı artıyor

DSÖ: "GAZZE’DE DURUM KONTROLDEN ÇIKIYOR"

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Gazze’deki durum kontrolden çıkıyor. Tıbbi yardım almak için beklediğimiz her saniye can kaybediyoruz. 4 gün boyunca DSÖ’nün malzemeleri sınırda kaldı. Hayat kurtaran malzemeleri ulaştırmaya başlamak için acil erişime ihtiyacımız var. Şiddetin durdurulmasına ihtiyacımız var" dedi.

Gazze'de can kaybı artıyor

KIZILHAÇ: "60 TONLUK YARDIM HAZIR"

Uluslararası Kızılhaç Komitesi’nden (ICRC) yapılan açıklamada ise Gazze güvenli hale geldiğinde bölgeye teslim edilmek üzere aralarında tıbbi malzemelerin de bulunduğu 60 tonluk yardımın hazır olduğu duyuruldu. Açıklamada, "İsrail’de ve işgal altındaki Filistin topraklarında son dönemde yaşanan şiddet, ICRC’nin uzun yıllardır tanık olmadığı bir düzeyde" denildi.