Ömer Efdal Çelik'ten önemli başarı

Elazığ Bahçeşehir Koleji Ortaokul 8. Sınıf öğrencisi Ömer Efdal Çelik, küçüklüğünden itibaren ilgi duyduğu matematikte gösterdiği başarısıyla uluslararası Kanguru Matematik yarışmasında Türkiye'de ilk 10'a girerek madalya kazandı.

Ömer Efdal Çelik'ten önemli başarı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Bahçeşehir Koleji Ortaokul 8. Sınıf öğrencisi Ömer Efdal Çelik, küçüklüğünden itibaren ilgi duyduğu matematikte gösterdiği başarısıyla uluslararası Kanguru Matematik yarışmasında Türkiye’de  ilk 10’a girerek madalya kazandı.

Bu yıl 91 ülkeden 7 milyondan fazla öğrencinin katıldığı Uluslararası Kanguru matemetik yarışmasında Elazığ’da bir ilke imza atıldı. Elazığ Bahçeşehir Koleji Ortaokul 8. Sınıf öğrencisi Ömer Efdal Çelik, küçüklüğünden itibaren ilgi duyduğu matematikte gösterdiği başarısıyla uluslararası Kanguru Matematik yarışmasında Türkiye’de  ilk 10’a girerek madalya kazandı.

Ömer Efdal’i yarışmalara hazırlayan Bahçeşehir Koleji Ortaokul Matematik olimpiyat öğretmeni İlyas Polat, 2 yıllık çalışma sonucu bu başarıyı elde ettiklerini söyleyerek, “Matematiğe yeteneği olan öğrencimiz, çalışmalar sonucunda büyük başarılar elde edebileceğini bizlere göstermiş oldu. Öğrencimize LGS’de başarılar diliyorum. “ dedi.

Uluslararası bir yarışmadan madalya almaya hak kazanan Ömer Efdal Çelik ise başarısında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması, 1991’den bu yana, Fransa merkezli "Association Kangourou Sans Frontieres" Derneğine bağlı olarak, 90’a yakın ülkede 7 milyondan fazla öğrencinin katılımıyla uygulanıyor. Derneğin kurucu ve yöneticileri Uluslararası Matematik Olimpiyatlarında da yöneticilik yapan farklı ülkelerden akademisyen ve matematikçilerden oluşuyor.