TOGEM'den evi yanan aileye anlamlı yardım

Adıyaman Belediyesi Başkanlığına bağlı Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) tarafından, evleri yanan maddi durumu zayıf Çelebi Ailesine yardım yaptı.

TOGEM'den evi yanan aileye anlamlı yardım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adıyaman Belediyesi Başkanlığına bağlı Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) tarafından, evleri yanan maddi durumu zayıf Çelebi Ailesine yardım yaptı.

Yeşilyurt Mahallesinde bir vatandaş tarafından verilen bir dükkanda ikamet eden ve 5 çocuklarından 3’ü engelli olan Çelebi Ailesinin kaldığı dükkanda meydana gelen yangın sonrası TOGEM görevlileri yardım için harekete geçti. Hayriye ve Hasan Çelebi’nin 5 çocuktan 3’ünün engelli olması ve aynı zamanda Hasan Çelebi’nin kalp hastası olmasından dolayı maddi durumu zayıf olan Çelebi Ailesine Hayırsever Yusuf Büyüktaş tarafından boş bir dükkan verilerek ailenin kalması sağlandı. 3 yıldır dükkanda yaşayan Çelebi Ailesinin engelli çocukları iddiaya göre çakmakla oyun oynadıkları esnada evde yangın meydana geldi. Çıkan yangını fark eden vatandaşlar alevlere müdahale ederek yangını söndürürken ailenin kaldığı dükkanda maddi hasar meydana geldi. 3 ayda bir engelli maaşı olarak 2 bin TL ala bilen 5 çocuklu Çelebi Ailesinin durumunu öğrenen TOGEM görevlileri Çelebi Ailesinin yanına gelerek incelemelerde bulundu. Kısa sürede incelemelerin tamamlanmasının ardından aynı gün içerisinde TOGEM tarafından Çelebi Ailesine, koltuk, halı, gıda malzemeleri, kıyafet, dolap gibi birçok yardım yapıldı. Yapılan yardımlardan dolayı Çelebi Ailesi TOGEM görevlilerine teşekkür etti.

3 yıldır kendisine ait olan dükkanı Çelebi Ailesine karşılıksız verdiğini belirten dükkan sahibi Yusuf Büyüktaş, “ Çelebi Ailesinin durumu oldukça kötü. 3 yıldır dükkanımda kalıyorlar. Biz ve komşular elimizden geldiği kadarıyla yardım etmeye çalışıyoruz. 5 çocuktan 3’ü engelli ve engelli olan 3 çocukta erkek sadece 2 kızımızda sağlık sorunu yok. Allah yardım eden herkesten razı olsun” dedi.

TOGEM Görevlisi Fatih Erol ise yaptığı konuşmada, “Bize durumla ilgili bilgi gelir gelmez hemen harekete geçtik ve gelip incelemelerde bulunduk. İncelemelerimizi tamamlayıp yardım ettik. Elimizden geldiği kadar TOGEM olarak yardım etmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.